Den jag älskar, aktar jag #Blogg100


Många vet att jag levde med en man som inte behandlade mig rätt, jag har talat med honom till och ifrån alla dessa år. Han har kommit och gått från vår vardag i 16-år, mest pga av hans son som han har med mig. Inte för att vi gått tillbaka till varandra. Just nu har vi en distans vänskap. Mer för att han och sonen ska ha kontakt med honom, han vet vad jag tycker om honom, han vet att jag förlåtit honom för det han utsatte mig för. Men även om jag förlåter så har jag fortfarande problem. Så med detta så blir mitt inlägg tillägnad till alla er män som blivit ”lämnade” av kvinnor för ni putte på dem litegrann. Det där lilla puttandet kan bli så mycket mer och hänga med i flera år efter. Här är de problem jag fick pga puttandet.. 

Det har gått snart sexton år sedan. Och jag skriver till dig här. 

Vi har pratat med varandra, du har sagt förlåt, jag har förlåtit, men det har varit för min skull inte för att underlätta för dig!

Men jag är fortfarande arg! 

Arg för att du förstörde min tilltro till män, arg för att du tog bort många år av mitt liv. Något jag fick betala för. Pengar som jag kunnat använda till sonen eller till och med mig! För nu när jag börjar må bättre kan jag se tillbaka och slå näven i bordet och skrika FAN TA DIG! 

Jag har tack vare dig förlorat arbetsinkomst för jag gått in i depressioner ett flertal gånger. Med dessa sjuktillfällen så har jag blivit så avstängd att jag slutat betala räkningar som fick mig i en skuldfälla. (Som därmed gjorde att jag slutade gå till tandläkaren, slutade ta ut medicin, nästan blev av med mitt arbete, fick nästan sonen borttagen från mig, och orkade inte ta mig upp ur sängen.) Som tog mig lång tid att ta mig ifrån. Så du ser, det var inte bara det du gjorde då vi bodde ihop, som räknas, det är allt som hände med mitt psyke efteråt. Den skamen jag kände efteråt gjorde att jag aldrig vågade ta hjälp, visst jag var bra på att prata men inget mer.  

Den största sorgen är att jag fortfarande inte vågar mig på en relation, att släppa in någon som kan tycka mig är för mig en omöjlighet, för du tog det ifrån mig. Jag var ju inte värd att bli älskad, jag var ju ful, fet, luktade illa, jag var för ärlig, dum, för stark, ingen skulle vilja ha mig. Jag är inte värd att kämpa för. 

Jag vet att jag inte är allt det där, men ändå släpper jag inte in någon, för de där orden lever fortfarande kvar.  Det vet jag, det kvittar hur lång tid det har tagit men orden är oftast det som lever längre. 

Nu är jag rädd för jag vill inte släppa kontrollen, för jag vet hur smygande det kan vara att släppa taget. Det händer när man inte märker av det. Så då kan jag ju inte släppa in någon, för någon ta göra som du. Lova att älska mig och sedan ta all min kontroll. 

Nu är jag skuldfri och det är tack vare mig, nu vågar jag få vänner tack vare min styrka, nu kan jag planera framåt tack vare min egna vilja. 

Och inget hade med dig att göra. Men jag är fortfarande arg på dig, för du tog bort 16-år av mitt liv! Punkt slut! 

TIDIGA VARNINGSTECKEN kommer från sidan Varningstecken 

 • Han talar illa om tidigare partners och kan inte se att han gjort något fel i relationen. Allt är den före detta flickvännens fel. 
 • Han säger att du är den enda kvinnan som har förstått honom och att du är den enda som har behandlat honom bra. Han sätter dig på en piedestal. 
 • Han beter sig respektlöst mot dig genom att skämta på din bekostnad, kanske även inför andra människor.
 • Han är hjälpsam mot dig på ett sätt som får dig att känna dig obekväm. Han får dig ständigt att stå i någon sorts tacksamhetsskuld
 • Han är kontrollerande och visar svartsjuka. Han har åsikter om hur du bör klä dig eller hur du bör ha ditt hår och vad du bör säga i olika situationer.
 • Ingenting är någonsin hans fel. Han får dig att känna skuldkänslor över saker som går fel.
 • Han är självcentrerad. Han har en dubbel standard – han kan behandla dig på ett sätt som han aldrig själv skulle tolerera. 
 • Han vill flytta ihop eller gifta sig väldigt tidigt i relationen. Detta är ett sätt för honom att kontrollera dig, att ”äga” dig. 
 • Han skrämmer dig när han blir arg. Han kan putta dig, säga vagt hotfulla saker, knuffa dig eller närma sig dig på ett hotfullt sätt. Han kan sparka i väggen eller slå sönder saker när han blir arg, ofta är det föremål som du tycker om eller själv äger. 
 • Han attraheras av sårbarhet och väljer flickvänner som nyligen gått igenom en kris eller förlust av något slag. Han väljer kanske partners som är mycket yngre än honom. Han blir ”räddaren”.
 • Han behandlar dig annorlunda när ni är tillsammans med andra människor. Han behandlar dig respektlöst när ni är ensamma, men höjer dig till skyarna när ni umgås med andra. Alternativt tvärtom.
 • Han missbrukar droger eller alkohol.
 • Han pressar dig till sex eller får dig att utföra vissa sexuella handlingar mot din vilja när ni har sex.

011

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s