Samhällsmoralen gror ur gräsrötterna. Gör den inte det beror det på att den har gödslats med för mycket skit från ovan.


Vi är ett land som inte lever i krig! Punkt!

Och ändå stupar det kvinnor och män! Och de får ingen medalj, eller in memorian av dem de gav allt för..

Arbetar du idag, så ska du vara frisk. Du ska ställa upp och hjälpa till, du ska alltid vara en tillgång, ha massa bollar i luften, du ska vara målinriktat och ge 150% Har du inga barn som blir sjuka så är du en klippa, är du ensamstående utan barn ska du ju ställa upp för den som har familj då det är helg.

Städar du ska du ta de glåpord som skriks, du ska städa på kortare tid och du ska alltid finnas där. Är du inom vården har du inga känslor, du ska ju inte tänka på dig själv, du har ju valt det själv. Att bli lite förkyld har ju alla varit, men Ruth som är 80+ och lever med kol tycker inte likadant, eller så klart saijd som ska hem till sin barn,  lite skit ska alla klara av..

När blev det mänskligt att köra slut på dem som ger service, som tar hand om dina anhöriga? När ska du se människan bakom..?

Det gör oftast inte arbetsgivaren, för är du slut så tystas du ner och slängs in i ett virrvarr av olika typer av bidrag, för har du gett allt som de frågade efter på anställningsavtalet så är det ju ditt egna fel att du inte klarade av det..

Handen på hjärtat, vad sa du på en anställningsintervju?

Att du inte ställer upp? Att du inte vill stressa dig igenom dina arbetsuppgifter,untitled1 och då när någon är sjuk, kommer du att kräva att det finns en som kommer om så bara några timmar, då de börjar att klaga runt omkring dig.. Under intervjun kommer du att kräva att det finns en chef som alla i arbetslaget kan vända sig till, du kommer så klart att kräva det!  Och att du är med i en förening, det säger du så klart också..? En förening som du vet kommer att hjälpa dig då du inte vet vad som gäller. Så klart kommer du att fråga om arbetsgivaren har ett kollektivavtal, för att du tycker att det är viktigt..?

Vad blev ni så rädda för?

När slutade ni att bry er om era kamrater på era arbetsplatser?

När ska ni sluta kasta skit på varandra på arbetsplatser och tänka till.. För det är ALLTID 7900b24a8c0e363bce427588949623f8.jpgchefen du ska vända dig till, inte mot din arbetskamrater! Det är inte Inger som gör fel, det är chefen som har gett henne denna arbetsuppgift. Olle tog inte dina timmar för att han är elak, HAN VILL HA LÖN! Det är chefen som är den som bestämmer! Tina var den som blev anställd, ingen annan! Gå inte på varandra där ute, att vända sig mot den du arbetar med ger dig inget och löser inget. Det är igen din chef som styr och leder arbetet.. Svårare än så är det inte.

Facket är heller inte boven, jag är så LESS på att höra att facket inte gör något..Så less på detta! Det är en förening, alltså DU ÄR FACKET, skulle du säga, jag gör inget?

När Arne arbetstränar så är det för att han vart sjuk och är inne på en rehabilitering, ta hand om honom, det kanske är du nästa gång. Om det inte finns tid så prata med din närmaste chef inte med Arne och inte med dina arbetskamrater, sluta klaga på dem som vill tillbaka från en längre frånvaro.

När Manal kommer till arbetsplats så hjälp honom, stäng inte ut honom, han tog inte någon annan arbete. Han har sökt han har fått det.

Sluta kriga med varandra, det är just det kriget som jag talar om, worlds-labour-daydet finns män och kvinnor där ute i vårt vackra land som stängs ut/faller ihop/bryter ihop, de finns där också och vi måste alla hjälpa till och inte baktala, och bråka med varandra..

Min och din arbetsmiljö är lika viktiga, din lön som min är lika viktiga, dina rättigheter är mina. Jag vill gå i pension då jag helst är 65-67, så klart frisk, samma gäller det dig, varför skulle du inte vilja detta dina arbetskamrater.. När du blir sjuk så vill jag att om något händer ska du ha ditt skyddsnät att falla på, samma gäller mig! Jag vill att min arbetskamrat känner mig, jag vill också känna denna. När ska vi sluta slåss sinsemellan.

För nu är det är ett tyst krig i vårt land, där arbetare vänder sig emot varandra, för de inte vet vem som bestämmer längre. För chefen är inte närvarande och ingen vet vilka rättigheter de har..

Gå med i facket och gör skillnad och sluta kriga med varandra, sluta vara så djävla fega!

img_0646

Annonser

En reaktion till “Samhällsmoralen gror ur gräsrötterna. Gör den inte det beror det på att den har gödslats med för mycket skit från ovan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s