Studier utan eftertanke är bortkastad tid – eftertanke utan studier är farligt.                     Konfucius (555 f.Kr.-479 f.Kr.)


Texten är lånad härifrån: http://kanalv.se/vad-ar-paradoxen-av-var-tid-svaret-kommer-att-forvana-dig/

Vi har högre byggnader, men kortare stubin; bredare motorvägar, men smalare synvinklar; vi spenderar mer, men har mindre; vi köper mer, men njuter av det mindre.

Vi har större hus och mindre familjer; fler bekvämligheter, men mindre tid; vi har fler utbildningsgrader, men mindre sunt förnuft; mer kunskap, men dåligare omdöme; fler experter, men mer problem; mer medicin, men mindre välbefinnande.
Vi spenderar alltför dumdristigt, skrattar för lite, kör för fort, blir för arg för snabbt, stannar upp för sent, kliver upp för trött, läser alltför sällan, tittar på TV för mycket, och be alltför sällan.
Vi har fördubblat våra ägodelar, men minskat våra värderingar.
Vi pratar för mycket, älskar för sällan och ljuger alltför ofta.
Vi har lärt oss hur man försörjar sig, men inte hur man skapar ett liv; Vi har lagt år till livet, inte liv till år.
Vi har varit hela vägen till månen och tillbaka, men har problem att korsa gatan för att säga hej till den nya grannen.
Vi har erövrat yttre rymden, men inte det innersta; Vi har gjort större saker, men inte bättre saker; Vi har städat upp i luften, men förorenat själen; Vi har klyvt atomen, men inte våra fördomar; vi skriver mer, men lär mindre; planera mer, men utför mindre.
Vi har lärt oss att rusa, men inte att vänta; Vi har högre inkomster, men lägre moral; mer mat men mindre umgängeskrets; mer bekanta, men färre vänner; mer ansträngning men mindre framgång.
Vi bygger fler datorer som ska lagra mer information, för att producera fler kopior än någonsin, men har mindre kommunikation; vi har blivit bättre på kvantitet, men dålig på kvalitet.
Det är tider för snabbmat och långsam matsmältning; långa män och korta karaktärer; kraftiga vinster och ytliga relationer.
Det är tider för fred i världen, men också för inhemska krig; mer fritid och mindre roligt; Fler typer av mat, men mindre näring.
Det är dagar av två inkomster, men mer skilsmässa; av finare hus, men splittrade hem.
Det är dagar av snabba resor, engångsblöjor, engångs moral, one-night stands, överviktiga kroppar, och piller som kan göra allt från att ge glädje, ge lugn, till att döda.
Det är en tid då det finns mycket i skyltfönstret, och ingenting i lagret.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s