Klockan fem på morgonen är världen din. Då har ingen annan varit framme och fingrat på den.


Mina morgnar börjar oftast tidigt, eftersom jag börjar mitt arbete klockan 6:00, Så för det mesta börjar min morgon klockan 4:45 med att jag morgontrött sätter på kaffet och gör iordning mig. Frukosten tar jag alltid med mig, oftast en påse med havregryn och lunchlåda som packas omsorgsfullt ner i väskan (har ju hänt att det läckt ut) 


Rutinerna för oss på morgonen på bussen är självklara, oftast tittar vi på varandra och nickar trött godmorgon och återvänder till tidningens rubriker. Det märks alltid då en ”ny” kommer ombord för oftast sätter sig denne ner på ”fel” plats och det blir förvirring då nästa lass trötta medpassagerare kommer ombord och inser att platsen är tagen. Oftast står denne person kvar ett tag bakom ”sin” plats och tittar sig omkring som för att få oss andra morgon resenärer att visa medlidande och oftast ger vi henne/honom blicken.

Detta är ett intressant fenomen om morgonens rutiner, hur lätt det är att hamna i att vi är en liten klump som ”jaget” räknas in, även med ett känt ansikte så brukar ingen lägga märke till det utan oftast på morgonen är man en av oss. Vissa har hörlurar och vissa av oss sitter och lyssnar på stadens uppvaknade. Att någon kommer ombord vagnen med gårdagen smink och en mindre handväska (som knappast rymmer en lunch) ser vi småleende på då de försöker att smälta in. Morgonen för mig är en magisk plats där ingen sitter utanför där vi i bara tar oss fram som precis alla andra🙂
Hur är det för er?

En text som publicerades 2013, men den stämmer fortfarande, därför lägger jag in den igen


Annonser

En reaktion till “Klockan fem på morgonen är världen din. Då har ingen annan varit framme och fingrat på den.

  1. Ja den är nog lika aktuell i då som 2013 och som mellan 84-94 då jag körde buss.
    För mig var det ju roligast när någon ny kom och tog fel plats.
    Varje vecka hade någon somnat och glömt att gå av och då fick man försöka fixa att den kom med någon kollega för att komma så lite sent som möjligt 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s