BergochdalbanaJag har alltid tyckt om att skriva, något som jag startade då jag ville träna på mitt skrivande. 

Jag har dyslexi, en funktionsnedsättning: enligt Wikipedia som ger en bra förklaring står det: 

Dyslexi eller specifika läs- och skrivsvårigheter är en varaktig funktionsnedsättning som innebär svårigheter med att läsa och/eller skriva. Funktionsnedsättningen beror på en störning i vissa språkliga funktioner som hindrar automatisering av ordavkodningen. Dyslexi är inte relaterat till intelligensnivå. Dyslexi omfattar vidare inte läshinder som orsakas av synproblem eller av brister i undervisning, sociala förhållanden eller motivation. Dyslexi kan vara en medfödd egenskap, utvecklingsdyslexi, eller ha uppkommit vid skada eller sjukdom. 


För mig är det mitt sätt att läsa som ställer till det, stressas jag av hjälpsamma människor blir det värre. För mig är det okej att ta tid på mig. Såklart funkar det inte alltid men ofta ger jag mig den tiden. 

Stress kan orsaka att det försämras, nu vet jag inte om det är hjärnan som tar det beslutet för mig. Kanske för att den vet att jag inte klarar av det ens i det tempot (även om det går långsamt) jag brukar… Så då jag skriver mina inlägg och detta är under dessa perioder, så märks det mest genom mina ”mindre roliga” små inlägg med så klart en bild eller kanske bara en video. 

Gårdagens inlägg tog mig över nästan två dygn att skriva. Och ändå skrev jag inte allt. Men med dessa (för mig viktiga) inlägg så blir så otroligt frustrerande att jag ofta får långsamt lägga ifrån mig datorn, för att inte slänga den i väggen av vrede och ta mig en promenad eller något för att distrahera mig själv. Men när det är klart ! Ack vilken lycka det är att stå upp och säga- fan du gjorde det!! 


För mig har min dyslexi inte vart ett problem, för mig har det vart en tillgång, eftersom jag tar tid på mig att läsa igenom ett antal gånger. 

Så i morgon då jag ska på utbildning har jag förberett mig, och som någon sa till mig, kanske vågar jag ställa de där obekväma frågorna i alla fall 😉 

Kram på er!! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s