Bloggkärlek #blogg100Idag vill jag tipsa om Ögonrörelseterapin

Min blogg kommer följa mig på min väg till läkning från PTSD tack vare Ögonrörelseterapin. Denna terapiform riktar sig främst till svårt traumatiserade patienter som lider av Posttraumatisk stress syndrom. Vissa minnen är såpass svåra att det inte räcker med samtalsterapi eller medicinering för att bli fri från sitt förflutna. Ögonrörelse-terapin når på djupet, till de kroppsminnen som plågar nuet. Det kan ganska grovt förenklat liknas med REM-sömnen som behandlar och bearbetar dagens alla intryck och händelser. Vid ett trauma hinner inte hjärnan bearbeta denna stress och minnena lagras därför i kroppens celler och blir därmed cellminnen som triggas igång vid varje tillfälle man utsätts för eller läser om en liknande händelse som man har upplevt i det förflutna.

Tack för att du vill följa med på min resa! //Anna

Kram 

Annonser

2 reaktioner till “Bloggkärlek #blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s