De som har det hyggligt ställt anser att det viktigaste här i världen är kärlek. De fattiga vet att det är pengar.Jag var även om bilden ovanför egentligen inte har med det jag vill skriva om tvungen att ta med den. På något vis så är den mer talande än texten. Vad tycker du?


Idag var det boomerang med ”Barn till ensamma mammor” Det är den dagen jag får bli ompysslad och få påfyllning av olika rengöringsprodukter/ansiktskrämer och annat som jag nästan aldrig tar mig råd att handla till mig. Dessa produkter är för mig en liten rädning, för som vanligt blir det om jag tar mig tid ett köp på gekås, och då handlar det om schampo och annat som jag och sonen använder. 

Nu är jag en av de få som har bra gener då det gäller min hud, problemen är inte många, och jag har inget i mot råkfötterna som kommer med tiden, de kommer av att man skrattar mycket (eller 😉 ) 


Sedan har frisörskolan sina elever på besök, så mitt hår blir klippt i alla fall en gång om året. I år blev ögonbryna noppade också, så till min glädje har jag nu två stycken 😀 Får inte glömma att mina naglar fick lite ompysslande också. Så nu kanske ni förstår hur mycket denna dagen för för många av oss ensamstående mammor! Barnen hade ansiktemålning och annat för sig, om de vägrade att få sitt hår klippt, sonen min tog plats i soffan och satt snällt och väntade på att jag fick bli ompysslad. Han var inte så sugen på att få massage som han faktiskt brukar vilja ha denna dagen. 

Här under kommer lite om föreningen 

Barn till Ensamma Mammor arbetar för att stödja barn som lever med sin ensamstående mamma under socioekonomisk eller annan utsatthet. Vi gör det utifrån ett hälsofrämjande perspektiv med fokus på barnens och mammornas vardagssituation.

Barn till Ensamma Mammor har funnits sedan 2007 och är en av Fryshusets sociala verksamheter. Vi är ett komplement till de resurser som finns i samhället och arbetar både med konkret stöd och med att sätta guldkant på våra medlemmars vardag.
Barn till Ensamma Mammor har ca 2000 barn som medlemmar. Det är 2000 av totalt närmare 250 000 barn som lever i ekonomisk utsatthet i Sverige. För de barnen som deltar i Barn till Ensamma Mammors verksamhet, är det ett betydande och viktigt stöd de får. Dock är det ändå en försvinnande liten del av alla barn som skulle behöva stöd som får det.
Det är en overklig upplevelse att möta barn som lever i utsatthet i ett så resursrikt land som Sverige. Förutom det ekonomiska och materiella perspektivet präglas dessa barns vardag av annan utsatthet, såsom fysisk och psykisk ohälsa, våld, destruktiva miljöer, övergrepp och många andra olika former av utsatthet. De barn vi möter i vår verksamhet har inte tillgång till de grundläggande rättigheter och förutsättningar som belyses i Barnkonventionens artiklar. Många av de barn som är medlemmar hos oss står utanför och tittar på. De är inte populära bland skolkamrater, de är oftast de barn som blir mobbade. Det är de barnen som våndas inför varje lov, då de inte vet vart de ska ta vägen när skolan stänger. Det är de som hatar att skriva uppsatser eller berätta för klassen vad de gjort under lovet.
Många familjer i verksamheten tillbringar vardag, helg och ledighet i den förort/stadsdel där de växer upp – semesterresor är inte att tänka på. Social utestängning i barndomen är en väg mot utanförskap längre fram i livet och fattigdomen följer ofta med barnen när de växer upp.

Det var lite från oss. 

Kram 

Annonser

En reaktion till “De som har det hyggligt ställt anser att det viktigaste här i världen är kärlek. De fattiga vet att det är pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s