Murphys lag… Men jag skulle ju bara… Blogg100


Ibland blir en ändring som skulle vara enkel bli totalt kaosartad 😦
Eftersom jag har haft tre abonnemang på Telenor, ett av dem kom med en platta som jag köpte via ett bra avtal för några år sedan. Detta (sim-kortet) har jag inte använt utan vi använde plattan med wi-fi hemma.
I alla fall…
 Jag bestämde mig för två månader sedan (trodde det var tre, men jag hade visst misstaget mig) säga upp sim-kortet. Då visade det sig att jag visst använt just detta för att köpa ett ny mobil 😦 Så jag frågade så klart om mitt (ordinarie) nummer kanske kunde flyttas till detta sim-kortet, det gick ju så klart inte… Men.. Då kom killen med lösningen att jag säger upp mitt (ordinarie) nummer och gör den till ett kontantkorts-nummer för att två veckor innan det blir detta, ber om att flytta över numret till det andra (plattans) abonnemang.
Hänger ni med?
Allt är frid och fröjd.. Tills….
Jag ringer idag för att göra denna lilla förfrågan. Alltså flytta mitt nummer så att jag kan fortsätta att ringa med den, på det abonnemang som inte används. Tjejen jag talar med hjälper mig och ber mig att vänta. Efter tio minuter med värsta paus musiken så avbryts samtalet. Men eftersom jag hade lite annat att göra så ringer jag för att dubbelkolla cirka tjugo minuter senare. Killen (denna gången) talar om att allt var ändrat och att ett nytt sim-kort var beställt, det som jag (enligt tjejen jag talade med först) skulle byta till så att jag kan fortsätta ringa med mitt nummer då det andra kortet blir kontantkort.
Hänger ni med?  

img_7154
Två timmar senare ringer jag min underbara son som undrar vad det är för nummer jag ringer med… Jag sitter så klart som ett fån och gapar..
Så jag lägger på, och ringer mitt nummer med min sektionsnummer och kommer direkt till mobil svar. (Som jag ALDRIG ens har aktiverat) jag tar min mobil och ringer sektionsmobilen i stället och där kommer det upp ett helt (för mig okänt nr) Telenor har alltså ändrat mitt nummer..!!!
Ringer alltså tillbaka till kundtjänst och får en ny kille, men ber då denna att flytta mig till den första killen eller tjejen jag talat med. Men eftersom ingen logg har skrivits så finns det bara förändringar gjorda men inte vem som gjort det. Gahh…! Jag får snällt börja om och fråga varför mitt nummer var borta och vad är det för nummer jag nu ringde med. Killen var hjälpsam och bad så klart om ursäkt. Han fippla lite och bad mig stänga av och sätta på och så var ändringen med numret ändrat igen.
Jag glad i hågen gör som han säger och gör samma procedur som innan med sektionsmobilen. Det ”nya” numret är kvar 😦 men jag ger inte upp så jag ringer igen men denna gången har jag killens namn i minnet och ber att få tala med honom.
Är ni kvar på tåget..?

IMG_4422
Efter arton minuter där han försöker att skylla på min mobiltelefon (att det är något fel på den) så ber han mig vänta för att återkomma med att jag igen ska ta ut sim-kortet och starta om. Jag säger då till honom att han måste ringa upp mig, (för varför ska jag få ringa dem hela tiden..?) så att kontrollera om det är ändrat.
Efter en fyrtiofem minuters väntan får jag ringa upp IGEN i alla fall. Och ber så klart att få prata med samma kille som skulle ringt upp mig. En trevlig tjej ringer, men efter mina trevliga turer var jag kanske inte det muntraste och hon fick be mig lugna ner mig .. Suck.. Hon sa i alla fall att killen gått hem (med andra ord han vågar inte prata med mig, så klart) jag får berätta allt igen och hon ber mig stänga av mobilen igen för att skriva upp mitt sim-korts nummer så ringer hon upp. Hon RINGDE upp mig..! Hon ändrade om och sa till mig att det blivit en miss redan vid första samtalet (det som bröts) och japp. Efter att stängt av och ringt upp min son så har jag ÄNTLIGEN fått tillbaka mitt nummer vid halv sju 😀

Jag kan säga under mina samtal (utom den sista) var jag djävligt trevlig och skrattade mest.. och jag är verkligen imponerad själv över detta

Då kommer min undran.. Varför ber de alltid att man ska stänga av för att ett nytt nummer ska ändras, då tjejen (den första) lyckades ändra mitt nummer utan att jag stängde av min mobil? Hmm… 
Kram

Annonser

2 reaktioner till “Murphys lag… Men jag skulle ju bara… Blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s