All början är svår


Idag är jag lite trött.
Eftersom det var min första dag på min nya arbetsplats så hade jag faktiskt svårt att sova. Mest för att det alltid är jobbigt de första veckorna. Jag ska lära känna nya människor och oxå lära känna andra på ett annat vis, som städerska. Sedan var jag orolig för hur jag skulle få ihop ett schema som funkar i tre dagar. Som tur har jag en till lokalvårdare som kommer in och tar ”fasta” områden som jag kan skriva bort på morgonen.

städerska
Så då blir det mer tid till att flytta olika städområden till morgonen. Fick börja med att bara tömma vagnen först 😉 Det är ju så att de flesta som städar helst vill ha framme sådant som man använder mest. Jag till exempel behöver inte fem sprayflaskor och tre flaskor kem i min vagn.
Jag vill inte (helst) ha något kem, för det är ett sätt att få eksem och torra händer. Jag vill städa med micro moppar/dukar. Sköts de rätt så blir det renare med dessa än med lite kemikalier i vatten. Att använda medel i toaletten är bara dumt, i alla fall här i Göteborg. Då vi har mjukt vatten. Det är bara vid ”smuts” som sitter lite hårdare som kemet får arbete medan jag börjar med annat under tiden.
Så vagnen blev tömd på allt jag inte ville ha och plötsligt så såg den inte ut som en överfylld kundvagn.
Det blev i alla fall mycket spring och många frågor till alla som fanns i närheten. På något vis lyckades jag överleva min första dag som faktiskt slutade med en kurs i Time Care (ett datorbaserat schemaläggningsprogram)

Så med onda fötter och trött hjärna avslutar jag med mitt lilla dagboksinlägg och tillägger. Dagen ändå vart bra, ska bara inse att jag inte kan göra allt ändå även om jag själv skulle vilja det 😉
Kram img_3588-25

Annonser

3 reaktioner till “All början är svår

  1. Lycka till på det nya jobbet! Hoppas det ska kännas bättre och bättre.

    Jag använder inte mycket kemikalier heller när jag städar här hemma. Hörde/läste någon gång att grön såpa är mest miljövänligt… Inget som slås upp gång på gång, så jag vet inte. Vet du?

    Gilla

    1. Allt kem är farligt i fel mängder. Det finns alltså inga kemikalier som egentligen är miljövänliga. Men jag själv använder grön såpa på mitt obehandlade träbord. (Det luktar gott oxå)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s