Att blogga eller inte och för vem och varför…Det är den stora frågan.. #Blogg100


 

lånat från nätet

Jag är med i utmaningen #blogg100. Som jag skrev i mitt första inlägg (för detta årets start) att det inte är min första utmaning. Detta är min fjärde gång.
Jag är inte den som alltid bloggar det mest tänkvärda och ofta är det en bild till och med kan en dikt ramla in. Jag har något som kallad vardagsblogg, eller oxå föräldrarblogg och till och med en npfblogg.
Jag skriver som sagt inte om mode och mat (nja visst har det hänt att bilder på någon maträtt slunkit förbi) jag skriver heller inte om skvaller, kändisar, politik mm.mm
Jag skriver mest om mitt och sonens liv. Han fick en neuropsykiatriska diagnos 2007 och senare en till diagnos 2011.

För mig handlade bloggen från början om att få tankarna på pränt och senare kunna gå tillbaka och se det från distans. För det har vart en tuff tid. Sedan har min blogg handlat om kvinnomisshandel, för jag blivit utsatt för det, detta blev under omgångar en ventil för mig.

Sedan om någon läste var från början inget mål men visst senare är det trevligt att någon faktiskt hälsat på och skrivit någon rad för något i det jag skrivit har fått någon att reagera.
För är det inte så att vi alla vill sätta en litet fotavtryck innan vi hamnar i myllan. Vare sig det är med att skriva på sociala medier eller blogga, arbeta eller till och med bara vara super bra på att vara en vän.

Vi är alla behov av någon som bekräftar att vi finns. En samhörighet till något större än vi, kanske är det därför jag vill utmana mig själv via #blogg100..?
Nu är den verkligheten som vi lever idag med ett stort självbejakande från många på nätet. Och de som bloggar av dem som verkligen tjänar mest på det och är kändas är mode, skvaller. Oftast..
Så varför måste då så många klaga över detta..? Vad gör att just du tycker att dessa bloggar är mindre värda? Eller som sagt det som jag skriver, dagbok (oftast) på min blogg, varför måste någon alltid ha en åsikt om det?

 

Måste varje ord som skrivs vara rapat av akademiker för att få räknas som bättre? Eller måste det vara nyheten som bloggaren måste tycka till om? Vad gör en blogg bättre än andras..? Jag tycker ofta om att själv få välja vad jag tycker är intressant i mina val. Vare sig det är någon man som tycker en massa eller kvinna som skriver om hem och design till och med om katter (fast jag är hundmänniska) jag diskriminerar ingen som själv inte diskriminerar någon (för där går min gräns) rasism är något som väljs bort! Det står jag för!

 

rankning på olika bloggar

Så nu hann jag läsa i veckan på fb sidan #blogg100 hur man kan välja bort sådant som man inte vill läsa…? Vad gick blogg100 ut på..? Varför ska vi som på alla stora bloggportaler börja lista vad vi skriver? Ska det bli vi och dem, eller unga mot äldre? Ska vi lista vem som tjänar mest pengar, vilken stad, religon, var tar sedan alla måsten som måste skrivas in för alla bloggare för att få vara med..?

När tar vi beslutet att alla kan blogga, sedan är det för läsaren att välja var man själv vill gå in och glutta..
Hmm kanske några tankar jag återkommer till.

 

 

Kram img_3588-7

Annonser

2 reaktioner till “Att blogga eller inte och för vem och varför…Det är den stora frågan.. #Blogg100

  1. Hej!
    Det var fint skrivet tycker jag! Jag är ny i bloggvärlden och har läst mycket om hur man får en snygg och välbesökt blogg. Jag blev alldeles snurrig i huvudet av allt som rekommenderas. Man ska nischa sig, perfekta bilder och allt vad det står… Jag kände att det där var inte jag, så jag började blogga och skriva om det jag vill. Lite dagboksform som är lika spretig som jag. Jag får ju kanske inte så mycket läsare men jag skriver i alla fall precis som jag känner för just då, när jag gör ett inlägg. Varför ska normer och seo bestämma vad jag ska skriva/tycka? Det är ju min blogg och jag kommer kanske aldrig att tjäna några pengar på den, men den är min och där bestämmer jag. 🙂

    Gilla

    1. Då har du bestämt dig 🙂 du är du och ingen annan. Härligt att du tycker om mitt inlägg. Ibland blir man rädd då man sticker ut hakan och försöker få någon rätsida på det man vill ha sagt. Tack för din kommentar. //Anne

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s