Tilltar lite 


Idag tittade jag in på tv-tablån för första gången på månader. Och insåg att det var samma program som visades som då jag slutade att titta på dumburken. Visst jag såg på    elodifestivalen tillsammans med sonen men mer än så har det faktiskt inte blivit. Och jag saknar inte den. Jag skulle lätt slänga ut den om inte sonen hade velat titta på den då och då. Men egentligen så har jag märkt att sonen verkar vara mer inne på rummet där han tittar på film på sin koppling via tv-spelet. 

För vi (jag) har fortfarande spel stopp för sonen vid 19:30, förutom fre och lör då tiden är till 21. Jag tycker det fungerar bra och vi har gemensamt bestämt att han får en halvtimma till efter att han fyllt 14..  

Han börjar att växa till en bra kille, som hjälper till med en del saker hemma. Han bar kassen med mat från affären hela vägen hem idag för jag kände mig helt utom gängorna efter jobbet. 
Hela dagen idag har känts som ett   vakuum.  Missförstå inte mig, jag är äntligen på en ställe just nu där jag trivs, både jobbmässigt och privat. Men det är så klart det där lilla oroliga hjärnspöket som måste hamra sig in och viska hotfullt -snart kommer något att slå ner i huvudet på dig.. 
Med en självkänsla som vill försöka ta sig upp inser jag med fasa hur lite jag ger mig tid att ta hand om mig. Jag arbetar med snygga kvinnor, kvinnor som verkar ha koll på allt det där som jag hade koll på för länge sedan. 
De är år mellan dem över 20 men ändå så liknar de varandra på det för underbart lediga sättet som jag avundas. Jag är inte avundsjuk på dem utan det är hur de bara omfamnar sin kvinnlighet på ett naturligt sätt. Och tar den platsen med stark tro på sig själva. 
Jag vet att mycket med min självkänsla kommer från en del av de korta och längre förhållandena jag haft, där jag tillåtit mig styras av ord av den sämre sorten. Ord som på något vis etsat sig fast som en barriär mot en klar bild av vad jag är värd. Otroligt men sant så måste jag bryta mig fri från mina murar, sten för sten och börja våga mer. 
Hur bryter man de där dåliga tankarna om sig själv? Hmm
Jag lovar skriva om det då jag kommer på det 😉 
Nu ska jag bara leta efter styrkan i mig.. Den är där någonstans. Jag vet..

  

Annonser

2 reaktioner till “Tilltar lite 

 1. Men du….
  Träffar du psykologen fortfarande? ”Jobbar” ni kring frågor om självkänsla, det förflutna, allt kring sonen ?
  Du ska ju inte behöva boxas med allt detta själv. Om inte annat så måste du ju finna ”redskap” för att kunna hantera det.
  Vi är 2 här hemma, men mitt förflutna (barndomen) den har jag lagt på hyllan. Jag låste den dörren då jag hörde ”du anmälde ju inte honom!”
  Hur som helst så mår jag bra idag, har gått vidare….barndomen är långt borta och jag har egna barn som jag ger allt och lite till…
  Känner ganska ofta ”jag då?” men….för att jag ska må bra, måste ungarna få sitt först. Då är det lugnt och jag får lite tid till mig själv och han jag delar mitt liv med.
  Börjar jag rota i barndomen kommer ALDRIG min man vara den jag pratar med, för han har haft en 1000 ggr värre barndom och jämför gärna (typiskt honom).

  Ta hand om dig….Du vet att du är saknad, men det viktiga är att Du gör det du känner är bäst för dig.

  Kram!

  Gilla

  1. Men söta underbara du, inlägget var inte om att jag mår dåligt.. Mer en eftertanke på hur jag i min hjärna tänker. Att våga yttra mig om mina tillkortakommande är för mig viktigt.. Jag tycker att jag skrev att jag mår bra..?
   Sedan kommer då min fråga -Varför jämföra sig med andras barndom, är det så att inget du vart med om är viktigt? För att någon annan har haft det sämre..? Är det inte ganska typsikt att vi kvinnor hittar vägar att skylla på oss själva och borde lägga allt bakom oss -För vi anmälde det inte, för vi sa inget högt. Vi ska gå vidare för älta är inte okej..
   Tack underbara du som bryr dig 🙂 Men jag mår fint, jag är glad för att ni saknar mig, för vi behöver alltid känna oss saknade, även om det bara är som städerska 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s