Filmdag Insurgent


Idag gick vi på bio 🙂 

Boken har jag både läst och lyssnat på, filmen visste jag inte först om jag ville se, men efter första filmen Divergent, så ville både jag och sonen se de resterande 😉 

Det värsta med att läsa/höra böcker och helst denna serien på både engelska och svenska gör att ingen film kan någonsin bli den samma. Men jag tycker att oftast att de lyckas få filmerna att stämma överens med historien. 

Men, där kommer det… Jag blev så ledsen då nästan allt var helt annorlunda denna gång. Visst kommer de från a till ö för att klara av till nästa film. Men inget som hände… Inget! Fanns ju med i boken. Allt var ju helt upp och ner. Visst de som ska dö, dör, men mycket av huvudpersonernas dilemma som finns i boken är totalt borta.. Nej jag var inte nöjd. 

Det är en film som är bra, mycket action och lite pussande. Som alla ungdomar tycker om, men de som läst böckerna kan inte vara nöjda. I alla fall inte denna bokmalen. 

Kan ju avsluta med att sonen älskade den, kanske också för att han kände sig extra speciell då det faktiskt är 15-års gräns på den 😉 

Inte för att jag fattar varför, har sett blodigare och mer pussande filmer för 11-åringar. Nej det där med åldersgränser börjar kännas enligt mig förlegat. Spelen idag online är ju värre än vissa skräckfilmer. Och dessa kan ju barnen lätt gå in och spela utan att behöva bevisa sin ålder.. 

Suck vad jobbig jag blev nu.. Men men det är ju vad jag tycket 😉 

Nu blir det vika tvätt och fixa sen middag och lyssna färdigt på sista boken av de tre som jag skrev om i igår. Kram från mig  

 

Annonser

En reaktion till “Filmdag Insurgent

  1. Det är likadant med Hunger Games om man jämför böckerna med filmerna. Där var två första filmerna riktigt dåliga jämfört med böckerna. Men tredje filmen var riktigt bra. Hur fjärde filmen blir återstår att se. Här var det också så att hela samhällsbygget och ideerna blir rätt obegripliga och nästa försvunna i filmerna om man jämför med böckerna. Har man inte läst böckerna blir det svårt att förstå filmerna och det som ligger bakom historierna. Tredje filmen hade 11-års gräns. Trots dess våldsamheter och en del riktigt obehagliga scener. Det var rätt obegripligt att åldersgränsen inte var satt högre där som jag ser det.
    Divergent har jag bara sett filmen än så länge. Men jag har alla tre böckerna (på engelska) och tänker läsa dem vid tillfälle. Och jag tänker även se filmerna. Det finns en hel del tankeväckande och intressanta samhällsbyggnader både i HungerGames-trilogin och i Divergent/Insurgent/Allegiant.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s