Tillbaka i Göteborg 


Idag var det gruppredovisning. Det sista som jag fick göra innan lunchen och resa hem. De andra fick snällt gå tillbaka och fortsätta med avslut för utbildningen. Jag kommer sakna dem. Vi var en bra grupp, även om vi kom från skilt olika arbetsområden och fackliga tillhörigheter då klicka vi nästan alla. 

Det bästa med det är att vi kunde hjälpa varandra att se det som vi missade själva i vårt arbetsmiljö arbete. En av de sakerna för mig var att instruktioner för olika arbetsmoment i lokalvård, med tanke på teknik och ergonomi inte är en självklarhet. Och det slog mig, hårt. Då en maskinoperatör börjar ditt arbete så finns det en checklista. Detta är för att inga skador ska hända. Bara för att vi städar och skadorna inte märks på en gång, så borde det redan i början finna rutiner som bankas in på en gång. Och då menar jag både för dem med utbildning och utan. För även med utbildning så är det lätt att ”glömma” då tidspressen ökar. Vi ”ska ju bara” så att säga. 

Hmm återkommer med detta då jag funderat ut hur jag kan jobba med det.. 

Taxin kom i alla fall och hämta mig vid tolv och jag fick en ren guide som chaufför. Han berättade hela resan var vi var vad som fanns där, små anekdoter från sin tid som chaufför för äldre. Min resa till stationen gick fort och jag skrattade gott flera gånger. Väl framme var det bara att vänta på tågets avgång och mysa med att veta att i natt skulle jag få sova i min egna säng. (För den är faktiskt mycket skönare) 

Efter en händelsefattig resa så har jag äntligen landat här hemma. Jag kan verkligen tänka mig att gå på fortsättningskursen oxå. Men inte nu på en gång. Min verklighet kallar ju också 😉 

Kram från mig 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s