En dag med eftertanke #Blogg100 017


Ibland känns det som man hamnar lite i en bubbla då IMG_5985man åker iväg så här. Jobbet är borta långt där inne någonstans i hjärnan, jag har till och med inte kollat mobilen (har ändå inte med jobbmobilen 😉 ) Men denna gången så har jag vart duktig och inte loggat in för att kolla min arbetsmail. Varför..? Jag måste få lite distans just nu, för nu är det skyddsombudet i mig som ska arbeta, inte den andra som alltid loggar in och ”ska bara)”.

Jag har vart duktig tycker jag 😉

Det är en otroligt vacker plats vi bor på, till och med granne med Jesper Parneviks sommarhus, jo, vi bor visst där de fina folket bor..

Idag har vi haft en lunchföreläsning http://www.monikas.info/Sjukt-viktigt.html

IMG_5983

 

Ofta behöver man se det som händer i verkligheten, jag tyckte det var en intressant föreläsning som handla om det svåra samtalet som man ska ha med barn om döden. Monika Nyström som är den som genomlevt detta, då hon förlorade sin man i cancer, fick genomgå det som nog är det värsta ett barn få gå igenom. Att förlora sin far i unga år, och hon fick ta tag i detta som den som levde kvar med dem..

Man kommer liksom tillbaka till livet och ser det som man inte annars vågar se.

9 st barn i Sverige – varje dag – drabbas av att en förälder dör. Det är det mest dramatiska som kan hända ett barn. Forskning visar att risken att dö i förtid för dessa barn är fördubblad. Självskadebeteende, ångest o social tillbakadragenhet är vanligare och självmordsförsöken fler. 

I morgon blir det hemresa, kanske lite tidigare för mig än väntat men tillbaka till stan kommer jag inte förrän efter sex ändå.. Jag har lärt känna nya intressanta männsikor och lärt mig en del. Blir väl ett plus i kanten för vårt fortsatta arbete i arbetsmiljöfrågor, många som inte är lösta och många som jag skulle vilja arbeta med. Vi får väl se då jag kommer hem till verkligheten.. 🙂

 

Hoppas ni haft en trevlig dag..?

Kram IMG_1881

Annonser

En reaktion till “En dag med eftertanke #Blogg100 017

  1. Bara låter så underbart!
    Själv försöker jag låta bli att tänka på jobbet och jag undviker Facebook och twitter också. När jag vill ha något att läsa satsar jag numera på bloggar, då det ger mig mer. Sedan så är ju min brors hälsa bland det viktigaste nu, efter att mor är borta. Han har ju sina problem med autism och utvecklingsstörning.
    Mitt i allt det måste man också hitta sig sjärlv…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s