En viktig dag som alla andra..?


Om tre dagar är det Internationella kvinnodagen och för mig är det en dag som jag vet att polisen i Sverige får fler samtal på våld i hemmet än andra dagar på året, hur vet jag det..? När sonen var liten och vi bodde i sandarna här i Göteborg, så vaknade jag av att hörde höga/smärtsamma skrik från grannen.20140415-175525.jpg Jag ringde så klart direkt till polisen och bad dem komma så fort det kunde för det lät verkligen som någon hade väldigt ont, och att det var en kvinna/tjej som skrek.. Efter ca 15-min kom de med blåljus på fast tyst och sprang in i trappuppgången bredvid och ca 10-min senare kom en ambulans.. Polisen knacka sedan på hos mig och ville bara berätta vad som hänt.. Som tur var det ingen som blev brutalt nedslagen utan det var en ung tjej som ramlat och brutit ena benet samt fått armen ur led, för hon hade ramlat ur sängen.. Jag sa i alla fall att jag tyckte det var imponerat hur snabbt de kom, och dessa herrar berättade då för mig att det tyvärr var väldigt många samtal om våld i hemmet just denna dagen och fram på småtimmarna, så de tog alla sådana samtal på allvar just denna dagen… Jag ställde mig då frågan och så blev jag arg, för varför skulle de tas mer på allvar just denna dagen samtidigt som jag blev ledsen över hur sjukt samhället har blivit för att ett par idioter anser att de sak puckla på kvinnan i deras liv för att en dag heter INTERNATIONELLA KVINNODAGEN (så klart är det INTE okej att slå andra dagar heller)

Vad säger det om vårt samhälle..?

Ibland så är det inte själva slagen som alltid gör mest ont eller det som lever kvar i minnet, slag är hårda och man kan känna dem och ofta läker kroppen, för mig var det orden som fick mig att gå ner på knä, flera år senare..

Blåmärken av ord

Mina armar kan inte parera

dina ord

Mina öron inte stänga av-

din avsky

Jag kan spela musik högt

Medan blåmärkena

Av dina ord

blommar upp

©anne

1999-11-06

 

Ta hand om er därute 🙂

IMG_1881-0

Några av #Blogg100 inlägg för dagen: 

Tjof, tjof, tjof!

Provprata och befolka tanken!

I huvudet på en helt vanlig lärare…

Femstjärnigt #005

Hemmasittare

Fruntimmer

Hur kan man bli mentalt utmattad av att laga lite mat?

Spinning i sorg

P5 – EN KONFERENS MED NÄVERKÄNSLA

5 mars 1979… en fin vårdag på ett BB någonstans i Sverige

Ut på tur

Igår smidde jag tusen planer, i morse gjorde jag som vanligt

Ännu mera ordnande. Del 5/100

Klassmöte 09.40 till 10.03

ADD…

Smärta

Annonser

2 reaktioner till “En viktig dag som alla andra..?

  1. Att misshandel av kvinnor sker dagligen, det visste jag. Att det är fler som misshandlas under den internationella kvinnodagen, ja, det är förstås inte ok. Hur tänker dessa män egentligen. Om de tänker på vad de gör!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s