438-dagar #Blogg100 


Idag har det vart en lång dag, så ingen ”Dagboks” inlägg utan jag lägger in lite om en av alla de böcker som jag lyssnat på 😉 
 
Här kommer ett av de böckerna som jag lyssnat på ca tre gånger 😉 för jag tyckte verkligen om den.
Japp jag är så nördig att jag nästan alltid läser/lyssnar på böcker minst två till tre gånger. Varför kanske du undrar..
Jo för första gången har jag ju ingen aning om hur den är. Andra gången lyssnar jag mer in detaljer, tredje gången så brukar jag försöka lyssna på det som händer mellan raderna.
Detta är en bok som skrevs efter en lång tid av fångenskap, deras berättelse är så otrolig, jag kommer ihåg hur media skrev om dem under denna tiden, samtidigt som de fick gå igenom allt de gick igenom. Att ens klara av att hålla huvudet klart, jag undrar hur jag skulle ha reagerat.  

IMG_5928

Handling:

»Den här boken skulle inte ha funnits om inte allt gått åt helvete.

Natten till den 28 juni 2011 satte vi allt på spel när vi i skydd av mörkret korsade gränsen mellan Somalia och Etiopien. Vi ville undersöka hur den hänsynslösa jakten på olja drabbade befolkningen i den stängda och konfliktfyllda Ogadenregionen. Vi ville nå bortom flyktingberättelserna och larmrapporterna, och med våra egna ögon ta reda på sanningen.
Fem dygn senare låg vi skjutna och blodiga i ökensanden.
Men när det ursprungliga reportaget dog, tog en annan historia sin början. En berättelse om rättslöshet, propaganda och storpolitik.
Efter en Kafka-artad rättegång dömdes vi till elva års fängelse för terroristbrott. Och vi var långt ifrån ensamma. I fängelset satt journalister och politiker som dömts på löpande band för att de inte hade gått i diktaturens ledband.
Vår skildring av olja förvandlades till en historia om bläck.
Vardagen blev en kamp för överlevnad i det ökända Kalityfängelset. På ett cementgolv bakom korrugerad plåt – i en värld av dödliga sjukdomar, misshandel och förtryck – skapade vi en vardag med hjälp av stenhårda rutiner.
Fråntagna våra skosnören och vår yttrandefrihet försökte vi bevara det mest värdefulla man har: friheten att själv bestämma vem man är.
Här är vår berättelse om 438 dagars helvete.«

 

Kram på er 🙂 IMG_1881-0

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s