Alla som vill bli sjukskrivna räck upp en hand!


För det vill alla som söker läkare….?

I min värld så blir man sjukskriven om man har brutit något, eller något på kroppen inte fungerar, förutom hjärna så klart.

Efter en lång natt så tog jag mig till vårdcentralen efter att talat med den läkare som jag är listad hos. Jag har aldrig träffat henne under alla dessa år vi vart skrivna på masthugget, eftersom det alltid vart akut problem som inte kan ha en tre veckors väntan.

I alla fall samtalet gick som väntat, hon frågade mig varför jag ringer om det är akut..? Jo svarade jag, för att sjuksköterskan bad mig kontakta dig först och främst. Sedan startade det en lång monolog från kvinnan om att kommunen  ger dem för lite pengar och resurser för att få arbete med sina patienter…(?)

Jag som redan var i upplösningstillstånd bad om ursäkt och frågade vilken dag jag kunde komma… 17 november var den närmaste tiden.. jag tog den och tog på mig kläderna och promenerade till samma vårdcentral och satte mig för att vänta för att få den ”akuta” hjälpen.

Efter en timma med sprängande huvudvärk i ett trångt väntrum så blir jag uppropad av en hurtig ung läkare. Efter att vi satt oss så kom så klart frågan vad jag var där för: Då brast det för mig, jag kan inte sluta gråta sa jag, kom inte på något annat.. Jaha, vad vill du att jag ska göra åt det..? svarade han fortfarande glatt. Hade jag haft något hårt i handen så hade jag slängt det på honom!

Att bli sjukskriven vill ju alla tyckte han och eftersom jag inte mådde bra var det inte bra att jag var hemma från jobbet, jag som städade jobbade ju inte med huvudet så jag kan lugnt sätta på mig lurar då det känns tungt.. HAN SA SÅ! Och eftersom jag arbetade med visa administrativa saker på jobbet skulle jag be chefen att ta bort dem,Jag vill bara ha lite hjälp.. de kanske är för tungt för mig att fortsätta med det.

Han gav mig tre dagar nästa vecka att vara hemma halvtid för att få orken tillbaka, jag skulle ju ändå träffa min läkare den 17.. lite medicin för att ta bort de flesta pikarna på ångesten och jag skickades ut… Jag hade fått en diagnos kris av utomliggande orsaker Och han kunde inte hjälpa mig mer.. Kanske skulle prata med någon vän eller med en kurator..

 

 

Det är inte lätt att be om hjälp, och definitivt inte då man har en låg självkänsla. Så efter läkarmötet gick jag hem och tog en tablett och slocknade. Sedan vaknade jag förbannad över sättet jag blev bemött.

Jag skulle inte jobba med hjärna tyckte han under de fem minuter med honom flera gånger, eftersom jag städade.. jag fattade aldrig varför han sa så hela tiden, var det för att det var kanske svårt för mig eftersom jag städade eller var det för att jag bara borde städa.. Jag svarade en gång under detta samtalet att det var en respit att komma från skolan och sätta sig ner vid datorn, så jag såg inte det som något jobbigt utan mer en avslappning. För mig är det att även om jag har de arbetsuppgifterna så förväntas jag jobba med städning i 8-h. Världen är upp och ner..

Sedan det där med att jag bara var ute efter en sjukskrivning, vad var det om..? När jag går till läkaren och denna gången var det jobbigt att inte kunna hålla tillbaka tårarna framför en läkare som jag inte kände, jag ville inte ha medicin och tillsägelse om att kom tillbaka om det inte känns bättre… Hjälp mig att hjälpa mig! Läkaren tog mig i handen innan vi gick ut och sa, du är en stark kvinna som ber om hjälp, så du kommer säkert att komma igenom denna lilla kris, du har ju klarat av det sedan 2008, det är bara ett litete bakslag…

Att gå ut från en läkare med de orden gjorde ont, han menade säkert väl och kanske finna det ingen hjälp att få… men varför har jag en bitter smak i tungan..?

IMG_1881

Annonser

En reaktion till “Alla som vill bli sjukskrivna räck upp en hand!

 1. Byt vårdcentral!!!
  Det sätt du blivit behandlad på är under all kritik!
  Varför kan inte något få vara lätt någon gång?
  Om dessa, som jag tycker, inkompetenta läkare för en sekund förstod vad din livssituation innebär i praktiken skulle de hjälpa istället för att förnedra.
  Stor kram till dig.
  Den sistnämnde läkaren har rätt på en punkt, du kommer att resa dig igen!
  Det går dock lättare om man möts av förståelse och någon som lyssnar in vilket behov du har. Jag undrar vem av er som har störst problem med att använda hjärnan….. Inte är det du.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s