Midsommarminnet i mitt hjärta


 

midsommarkrans
Lånad från hemsidan http://blogg.skonahem.com

Eftersom jag vaknade med ont i halsen och snuvig redan igår, så var jag glad att jag inte hade planerat något, men eftersom sonen är medicinfri så blir det svårare att ha en någorlunda lugn midsommar samtidigt, inte för att jag tycker att det är fel, utan mer att med förkylning och heshet så blir det svårt att med snorig hjärna hjälpa sonen att hitta på något under tiden som jag bara vill dö i min sång.. Är jag snäll mot min son..?

Igår satt jag mindes en speciell midsommar som jag och en vän gjorde då jag var 23 (tror jag det var) efter jobbet så fick jag ett samtal hemma där hon undrade om jag ville följa med till Falkenberg över helgen.. Var vi skulle sova eller var festen var hade vi egentligen ingen aning om, men efter att packat hennes lilla bil med det mest nödvändiga så drog vi iväg till festen som var någonstans i en skog…

Festen var rejält fullproppad med olika typer av människor, från mc killar till studerande, nu var ju inte denna fest den jag kommer ihåg eftersom då jag hann dit för att få ett glas av någon som sedan sänkte mig… Som tur hade min vän och jag redan gjort upp att aldrig lämna varandra, så hon fick tag i mig då någon försökte få med mig bakom huset… Gud vilken tur jag hade! I alla fall, tog vi visst en promenad och hamnade lite utanför jag och hon och på något vis fick jag för mig att jag skulle börja krama träd, tyvärr tyckte mitt hår inte om kådan som fastnade, då hade jag midjelångt permanentat hår. När jag vaknade i bilen på morgonen var det bara att försöka få ihop håret i en tofs medan vi tog oss till hennes mamma som hade husvagn utanför Falkenberg på en camping. Där kom husmorstricket för kåda i hår (säkert på andra ställen med) Smör… Så med en liten fryspåse med en massa femkronor och bredgott extra salt (har verkligen etsat sig i mitt minne vilken förbenad smör det var, fråga mig inte varför) styrde jag stegen till duschen. En sådan som stänger av sig lite för fort och man är tvungen att lägga i mer pengar. Det är ju lite komplicerat då man krämar in håret i smör och sedan ska få ut allt fett från ganska tjockt hår… 😉 midsommarminnen

Efter min allt för långa dusch som samlat en ganska rejäl kö efter mig så tog jag mitt extra salta och glansiga hår minus kådan och bad om ursäkt till de väntade..

Väl efter några timmar blev det iväg till Skrea hotell för kvällens festande. Och där hade vi så roligt! Denna gång drack vi inget alkoholhaltigt för att både skulle veta att vi borde hålla oss vakna för att ta oss hem på morgonkvisten. Jag träffade till och med en kille som jag hade en kvällsflört innan min kompis drog iväg mig till ett hotellrum där festen fortsatte efter att baren stängt..

Vid 7-8 tiden så fick vi pussas (jag och killen) lite vid bilen innan jag och vännen drog iväg, när jag sa hejdå den morgonen till henne innan hon drog iväg insåg jag aldrig att hon bara några månader senare gick bort, allt för tidigt, men detta minne håller henne levande, hennes underbara vänskap och denna underbara känsla att alltid lite på varandra även om vi aldrig umgicks så jätte mycket varandra mer än i arbetet..

Ta vara på dina minnen 20140619-222259-80579184.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s