En ledsam dag


Visst är ett arbete som lokalvårdare inte det man drömmer om och ofta är det ett mycket ensamt arbete, där vi (lokalvårdare) träffas oftast på rasterna för att sedan fortsätta arbetet.
Så det är egentligen dem vi städar hos som vi arbetar med.
I skolans värld så kan man ofta bli väldigt anonym, i alla fall som städerska och både dagligen eller periodvis så ses man oftast då man tillrättavisar barnen då de kastar bollar inomhus eller stökar för mycket. Nu jobbar jag inte alls mycket bland de ”vanliga” barnen, så jag utsätts inte hela tiden av detta.

20140611-222922-80962775.jpg
Eleverna i min del av skolan har alla någon slags handikapp. Och det kan ta lång tid att lära känna dessa barn. I alla fall jag som inte direkte arbetar med dem. Ofta vet jag inte efter år om de ens ser mig som en del av deras skoltid, för dessa barn älskar (oftast) att vara på skolan. Det finns inget mer härligare att se dessa barn sakta inför ens ögon liksom blomma upp, ofta för alla dessa underbara elevassistenter och pedagoger som gör deras dagar.
Jag tror nog aldrig jag sett en enda av dessa inte le, hur långa än deras dagar ofta verkar vara. Deras glädje i dessa barn, gör ofta att de själva inte alltid ser om sina egna arbetsmiljöer. 😦 (hmm där kom visst skyddsombudet fram) 😉
Men tillbaka till barnen!
Idag var sista dagen jag fick träffa en av dessa underbara barn 😦 (hen går ut nian) Detta barn fick jag en bra kontakt med väldigt sent in på min tid. Men dessa sista år har jag ofta mest sett fram i mot att få träffa hen.
Så idag försökte jag säga hejdå, men jag vet inte om hen förstod. Själv stod jag där och försökte hålla tillbaka tårarna. Jag fick krama assistenten som också skulle försvinna 😦 också mycket omtyckt av mig.

Visst är jobbet tungt och visst är man trött och har ont i kroppen efter dagens arbete!
Men med sorg/glädje i hjärtat gick jag hem idag från skolan och insåg att jag har världens bästa jobb på världens bästa arbetsplats, där det finns underbara ungar och människor 😀 Sådana som liksom kryper in i mitt hjärta och stannar där. ❤️❤️❤️❤️

20140611-223036-81036201.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s