Föreläsning och trött son #Blogg100


Dag 95
Liten mysfika blev det för oss på Bar Centro innan vi drog iväg till habiliteringen för en föreläsning om Asperger.
Carl Söderholm följ denna länk så får ni veta mer 😉 Har ju hört honom innan och tyckte att det skulle vara intressant och få med sonen, nu när hab hade en som var både för oss föräldrar och ungdomar. 20140603-153352-56032745.jpg
Tyvärr visade det sig att sonen idag inte var på humör för något sådant, så han visade klart och tydligt för alla (tyst, för han ville inte störa 😉 ) att detta var inte intressant. Så två timmar var långa timmar för oss två. Kanske ska fundera på att höra av mig till dem och be de korta ner. För även om detta var ett av de första försöken med ungdomar så tycker jag att det kan bli långt. Och med kännedom om sonens ork för att sitta still så var det (för honom) tråkigt.
En av de få saker han inte kunde släppa var ljudet från högtalarna. Det var något irriterat litet ljud som han verkligen gick igång på direkt. Sedan var det kört. För de verkade aldrig släppa. Nej visst utsätter jag sonen för olika saker för att han ska arbeta med sina känslor om han blir trött, grinig, rädd.
Jag kan inte alltid förklara för honom hur han ska försöka tänka, utan (med vissa begränsningar och i en bra miljö) få honom att hitta sina verktyg till att ta sig igenom. Detta var en sådan situation. Jag förklarade att vi skulle dit och detta var planerat sedan länge och han fick ta sig igenom det på något vis. Är jag för hård..? Nej det tycker inte jag, sonen sociala kompetens blir inte bättre i situationer där alla redan vet hur han fungerar. Där är det färdigt (så att säga) han vet personerna ifråga och vet hur de ”funkar”
Sonen satt ändå kvar med huvan över huvudet och visst såg jag att han tittade upp igenkännande på vissa saker 😉
I morgon blir det hab för mig inför sonens besök den 12, ska bli intressant. Men det berättar jag mer om i morgon 😉
Kram på er

20140603-155452-57292912.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s