Dag 65 #Blogg100


Vart är vi på väg?

Vi är en ensam generation, det stämmer! Du kan inte imagesRKXWS7LEsäga att det inte stämmer eller hur? Ärligt: När gick du ut med din dotter eller din son utan att ta med dig mobilen? Ja nu säger du att plånboken är ju fast i den så du måste ju ta med den, men varför? Kan du inte ta ut pengar och ha i en annan plånbok? Måste du ta med allt bara för att följa med till en lekplats?

Hur många av er leker med era barn på en lekplats?

Hur många av er tar fram mobilen vid lekplatsen?

Vilken av dessa frågor får mest ja? Ärligt!

Min son har Asperberg/Adhd, han har ofta en tendens att fast i saker, och han är väldigt lik barn som inte har Npf, de lär sig av att se inte höra! Så hur lär jag min son att försöka se sig om? Genom att visa att jag också ser utanför våra väggar. Vi kanske inte reser ofta på min semester, men vi ser oss ofta omkring och han har lärt sig att inte ta med sig mobilen. Kanske är det för att han växer upp i detta samhälle? Det kanske blir den generation som tar tillbaka det vi förlorar, med den nya tekniken?

Jag är uppväxt med spring i benen, ute hela dagarna, vänner vid middagsbordet. Syskon att tala med, vänner att träffa. Jag växte upp då man gjorde upp en tid för att ses, inte göra upp en träff på fb. Om jag inte var hemma fick ingen som jag inte träffade tag i mig. Jag såg antingen en lapp vid telefonen om att denne ringt och hade valet…. Gjorde det mig till en rörligare människa…? Nej! Vi är duktiga vi över 35 att skriva allt vi gjorde då vi var barn, det som våra barn kommer att missa, men vems fel är det egentligen? Deras?

Jag ringde inte upp bekanta för att berätta vad jag ätit till middag! Hade inga behov…

Vi går kurser i att tala till folk, att ta plats, men vi går aldrig kurser i att lyssna… Varför? När blev vi alla så egoistiska?

Vet du ärligt alla dina barns vänners namn? Och deras föräldrar? Vet du hur många av dina barns vänner på nätet är dem de säger att de är? Vet du alla dina bekantas riktiga namn? När ringde du och pratade med någon och gjorde upp planer? När såg du alla runtomkring dig?

Vart är vår generation på väg? Vi blev uppkopplade för att komma närmare andra…. Vi blev bara mer isolerade…. På kuppen….

Puss och kram 20140503-183215.jpg

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s