Blev mer sjukt


Det finns inget värre än då ens barn är sjukt 😦 Det började med sömn och magproblem redan i början av veckan, mer sådant som jag kan se då han är för stressad och inte klarar av allt som händer runt omkring honom. Så blev inte så orolig, men i natt så hörde jag honom springa på toa och kräkas 😦 För det kvittar hur gammal man är, då magsjuka slår till så blir vi alla små igen, det vet jag ju själv…

Sedan fick jag en ledsen kille bredvid mig i sängen resten av natten… Så vid halv sju fick jag ringa habiliteringen och avboka tiden kl 08, för hur mycket jag ville så insåg jag att min kille inte var pigg nog för en sådan grej… Så nu på morgonen har han sprungit på toa och pratat med ulrik ett par gånger. Nu sista gången innan han gick in så frågade han innan om jag kunde komma med honom, för det var inte roligt att kräkas ensam, sötnosen känner sig väldigt lite. Så jag fick snällt sätta mig utanför och försöka hålla honom sällskap, som jag faktiskt gjort varje gång jag hört honom, han ville väl att jag skulle vara där innan han gjorde det, stackarn har så ont…

Nu är jag gisslan här hemma, då sonen vägrar släppa iväg mig för att handla men det är ju förståligt, han vill inte vara hemma själv om han skulle kräkas, så vi väntar på hjälp20140321-100227.jpg efter 16 med lite saft och blåbärssoppa, själv har jag kokat upp sockersalt lösning så han kan börja ta detta efter att det svalnat.

Jag går omkring med en klump i halsen hela tiden nu, för jag hoppas att om jag smittas så kommer det efter att sonen frisknat till, vem ska i så fall ta hand om oss båda..?

Det är väl detta som är det jobbiga då man är ensamstående, det finns ingen som kan ta över då man själv blir sjuk, så att ha det ekonomiskt svårt är ofta inte det som är problemet för ensamstående. Nu har jag tur ibland att ha hjälp, men jag skulle aldrig fråga om hjälp i hemmet då magsjuka går (det som verkligen slår ut en helt) för så elak kan man ju inte vara…

En magsjuka kommer jag ihåg och då fick jag hjälp av en underbar vän. Sonen var under ett år och jag sprang och kräktes var tionde minut, vännen kom över och hjälpte mig med sonen, som inte tyckte om ljudet av sin mor. Han klarade ju sig för jag fortsatte att amma honom mellan kräkningarna. Vi satt framför tv och (trodde jag) tittade på någon film, medan jag sprang på toa hörde jag vännen utropa en massa chockade utrop och jag fattade först inte vad hon tyckte var så jobbigt med filmen. Det var den 11 september 2001 och jag började fatta efter ett tag att det inte var en film utan vi tittade på nyheterna… Det slutade i alla fall med att vännen mönstrade på och blev sedan satt i karantän i sin hytt med magsjuka 😦 Eftersom hon också blev sjuk så insåg jag att jag inte be mina vänner om sådan hjälp…

Nej lite från oss idag, sonen ligger till sängs och tittar på Netflix och jag ska diska, måste få igång kroppen, hoppas att magsjukan lägger sig och vi får två dagar av kräkfritt, så att denna mamma kan komma iväg till jobbet igen på måndag, och att sonen får i så såpass mycket att han orkar ta sig till skolan….

 

Håll tummar och tår för oss

Kram 20140319-072754.jpg

 

Annonser

2 reaktioner till “Blev mer sjukt

  1. Ät 10 vitpepparkorn 2ggr dagligen under tiden han är sjuk samt 48timmar efter. Kornen sväljs hela o bränner bort varenda uns av magsjuka. Min mormors recept som funkat alla gånger barnen var små utom nångång. Krya på honom och håll dig frisk!

    Gilla

    1. Tog det i morse, men tack i alla fall ❤️ det har hjälpt förut, men ibland inte, hoppas det hjälper denna gång. Fick faktiskt det tipset då jag arbetade till sjöss 😉 kram

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s