Nationella prov


20140312-150639.jpg

Sonen fick F i betyg förra terminen i engelska. Eftersom sonen använder engelska i nästan alla spel och de videor som han tittar på är nästan alla utan text, så ni kan förstå min frågan till pedagogen vad som hade hänt, så klart kom det nya betygssystemet upp och det fanns inget hon kunde göra åt det.
Nu i dagarna är det nationella prov och jag får då detta i sms…(?)

E har gjort två delar av den engelska NP: Hörförståelse och läsförståelse. Han gjorde lika bra på både. De två prov tas tillsammans för att för betyg på den ”Reception” del av provet. E fick betyget B för hela ”reception” del av provet.

Kvar finns där muntligt (kommer att bli strålande!) och skriftligt (det går bra om han kan bara skriva exact som han sager) delar att göra.

Krama om honom! Han var så duktig!

Hmm grammatiken….. Och sedan undrar man förståss hur detta kunde gå så bra..? Enligt hösttermins betygen så kan han ju inget…!
Det enda jag kan tänka mig är att han på något vis lyckats ta igen allt i engelskan på bara tre månader eller så är det nya betygssystemet inte för min son som har Npf .. Vad tror du??

I rest my case 😉
Solen lyste idag igen så lite piggare är man.
Kram på er

20140312-150702.jpg

Annonser

5 reaktioner till “Nationella prov

 1. Funderar mer på svenskan från läraren om det är citerat ordentligt. Jag fick läsa flera gånger för att förstå vad du har skrivit – och jag läser mycket. Ungefär som din son lyssnar på engelska.

  Kanske var det så att frågeställningarna och språket i testet var av en helt annan kategori än det han är van att lyssna till. Vad vet jag. Men ett vet jag, att det måste vara oerhört svårt att vara lärare idag – och… märk väl, det behövs engagerade föräldrar för att barnen ska ha en möjlighet i skolan.

  Gilla

 2. Pust … jag vet inte för vem skolan är egentligen. Den verkar inte vara för någon. Varken för de som har lätt eller de som har svårt. Om man klarar fakta-kunskaperna utan problem är det tusen andra saker som ska uppfyllas, som att man ska sitta och lyssna eller dra tröga kompisar i grupparbeten, eller göra den ena krumbukten efter den andra för att göra en lärare nöjd.

  Man får vara glad om de kommer igenom grundskolan (framförallt där jag upplever dessa dumheter) med självkänsla och förnuft i behåll.

  Gilla

 3. Intressant! Javisst lär sig barnen engelska. Genom spel, Youtube och TV. Inte så mycket genom skolan, tyvärr.
  Jag skriver helt under på det Camilla skrev: ”Man får vara glad om de kommer igenom grundskolan (framförallt där jag upplever dessa dumheter) med självkänsla och förnuft i behåll.”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s