Saknad


20140310-154346.jpg

Saknar så livet till sjöss just nu. Inte så att jag avskyr att vara landkrabba men själva känslan av att vara på jobbet och kamratskapen man hade. Visst så fort jag slutade så försvann nästan alla, det är en grupp dom är svår att hålla kontakt med.
Det jag saknar är ärligheten, mest påtvingad för bor du tillsammans med dina arbetskollegor under korta eller längre tider så kan man eller rättare sagt klarar man inte hålla masken perfekt hela tiden.
Du träffar alltid dem vid frukost och andra ”vanliga” tillfällen. Har man problem blir man tvungen att ta tag i det ganska snabbt då det annars infekterat hela eller andra i besättningen 😦
Visst de vita båtarna kunde man vara ganska privat för där delades man till och med upp i olika grupper i mässen, där satt man inte tillsammans med alla. Befäl, däck, kiosk, hotell och maskin alla var för sig, om nu inte relationer bildas från olika grupper 😉

Men först och främst ledigheten från vardagen 😀
Är du borta i en till sex veckor till sjöss slutar landlivet, räkningar, matinköp, tvätt, ja alla vardagliga saker att betyda något. Visst man hade lite mer att göra då man kom hem, men efter två dagar var allt gjort och man var faktiskt ledig. Inget med arbete som man ens tänkte på 😉 man släppte dessa saker 😀
Jag hade super koll på ekonomin på den tiden, kan ju vara för att jag hade mer i lön (jag har fortfarande inte kommit upp till den lön jag hade till sjöss i månaden då jag slutade 2007) men det var oxå det att man knappt gjorde av med något ombord samt vissa kostnader gick ju ner hemma oxå 😉 Jag var ju borta halva året då med det var bara matkostnaderna mindre + att jag betalade halva tv-avgiften, eftersom jag kunde styrka att jag inte var hemma.

När sonen kom blev det mer trixigare men på något vis klarade vi båda av det, men det är ju en annan historia 😉

Vilket arbete saknar du? Och varför..?

Kram på er ❤️

20140310-154403.jpg

Annonser

En reaktion till “Saknad

  1. Jag saknar och saknar inte. Jag saknar att jobba OB…dag,kväll och var 3:e helg. Eller nätter…jag jobbade 3 nätter/vecka och fick ihop en go lön. På den tiden va ju lönen skitdålig…men som 26 åring utan förhållande & barn så var det hur bra som helst. Det tråkiga var att alla kompisarna man hade då hade roligt och jag va på jobbet.. Men det slet på en att aldrig få rutiner…
    Nu har jag jobbat 8-16 i 10 års tid och jag vänjer mig aldrig! vid att gå upp tidigt på morgonen…är skittrött!! Det är nackdelen..
    Vill ha ett jobb 9(10)-17..hade varit perfekt, kanske till o med någon natt (kronisk nattuggla!), men det fungerar ju inte med ”små”-barn… Det får bli en annan tid i livet då jag kan styra över klockan själv. ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s