En helg av massa mys och pengaslösa


20140222-210921.jpg

Efter mycket funderingar förra månaden och lite sparande så tog jag o sonen bussen till min mor och far, för att bara mysa utan den elektroniska världen.. Nja visst har min mor en dator och internet men använder den inte lika mycket som vi andra dödliga 😉

Nej det var sonen som undrade när vi skulle åka dit igen, det var ett tag sedan vi var ute på landet, så jag ringde mor och planerade in en handling på Gekås på lördagen och frågade om de ville sätta igång basyun på fredagen (då vi kom) och visst, vi var välkomna 🙂

Bussresan var en pärs då fötterna skrek av smärta hela vägen i över en timma. Väl framme vid första stoppet blev vi hämtade av min far som glatt gick igenom allt vi missat sedan senast, det är ofta trevligt att få honom på tu man hand.

Han är verkligen en av den gamla generationen av finska arbetsimmigranter från 60-talet som sattes i arbete med bara andra finnar samtidigt som han skulle lära sig det svenska språket. Ofta med en massa missar på den tiden, som att blanda dem med svenskar, som nu resulterat i att han nästan tappat det svenska språket.. Han hade en pik då ett program gick på tv som hette lingo (tror jag det hette) han brukade säga att han lärde sig mer svenska av det programmet än av de 20140222-210935.jpgfå kurser som finländarna fick då de kom. Nu är han inte helt borta i svenskan, men efter flera år i pension och mor som sällskap så blir det inte så mycket svenska, bara då travkupongen ska lämnas in..

Så han blir glad att träna svenska med min son, eftersom jag aldrig haft finska språket som en del av hans uppväxt, kan nog bero på att jag inte använder finska som ett känslospråk så att säga..

Väl hemma hos dem blev det middag med en obligatorisk tur ner i källaren med sonen och en lång och härlig bastu 🙂

Sonen brukar bli väldigt lugn hos dem så på det viset blev det en avslappnad helg för honom med 🙂

Eftersom vi kom sent blev det inte så mycket prat utan jag och sonen gick och la oss tidigt och vaknade till och med före mina föräldrar, så jag smög ner för de knarrande trappan och satte på kaffe, hann väl hämta tidningen så kom min far och började göra grötfrukost och vår dag startade snabbt efter det.

Vi var snabbt iväg till Gekås och som tur var det helg innan lön så jag kunde till och med se till slutet av gångarna i affären denna morgon, sonen sprang omkring och ringde 20140223-103604.jpgupp oss under de få timmarna vi var där för att ha koll på oss, och med mindre pengar i plånboken kom vi äntligen ut. Jag kan direkt säga att handla inte är något av min favoritsyssla, och ofta får jag stint titta på lappen och få gjort det som jag ska göra för att bli färdig snabbt. Har aldrig förstått hur man kan gå omkring i flera timmar i en affär…

Jag kom i alla fall ut med det som jag ville ha (en uppfyllning av toalettartiklar och annat som är billigare) Sonen fick som vanligt mest kläder, men jag hade skrivit upp långa cykelbyxor på min lapp denna gången så lite fick jag med förutom underkläder och strumpor som är billigt där hos dem. JA, visst handlade jag en sak som INTE stod i listan… Ett par träningshandskars (!!) med reflex som jag kan ha då jag cyklar i mörker till arbetet 🙂 De var billiga och jag kostade på mig detta lilla extra..

Nu ska jag bara få iordning på cykeln 😦 det är nog billigare att köpa en ny än att använda den som jag använt det sista året (som en underbar vän gav mig) Det är så mycket som måste göras iordning på den att med all den kostnad så blir det billigare att handla en ny, då jag använder den ganska mycket under de tider som jag kan (vädret) Jag hade velat använda den på vintern men det är svårt att hålla koll på broms”klossar” som inte håller i minusgrader. En viktig detalj eftersom jag har en MASSA backar på vägen..

Vi kom hem innan lunch och satt och pratade en del, jag gick igenom fotoalbumen och tog en del fotografier (mor ville att jag skulle ta en massa) en del samlingsbilder från våra somrar i Finland, från min och syrrans uppväxt i backa på 70-talet och annat från de äldre bilderna.. Sedan blev det är resa hem för oss.

Nu är det mys här hemma i Götet, sonen kom in med kaffe och en pusstund innan han satte sig med ett av sina nya spel som han fick i present för att han lyckades hålla karies trollen borta i ett år till, så förbenat stolt över honom!

Hoppas ni får en fortsatt trevlig söndag och att helgen vart lugn.

Snart börjar #Blogg100 2014

 

 20140222-210953.jpg

 

Annonser

En reaktion till “En helg av massa mys och pengaslösa

  1. Härligt att E trivs så bra hos dina föräldrar..att han hittar ett lugn där. Det är viktigt! Önskade det var så för mina grabbar också, men vi är där så sällan och sista dagen kanske de kommit ner i varv.. men då är det liksom dags att åka hem igen..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s