Energisk dag med en aha upplevelse


20140212-194846.jpg

Idag var en bra dag, jag var energisk och fick gjort en massa, men ändå inte så att jag kände mig helt slutkörd då jag kom hem. För jag lyckades ta mig in direkt från jobbet till köket hemma och diska undan hela berget med disk, så vid halvfem var middagen på gång och diskbänken skinande ren och all disk, ren och avtorkad insatt i skåp och lådor 😉 Sonen och avlösaren ramlade hem från bio och verkade ha haft en trevlig dag. Även om både jag och sonen var klarvakna i natt tillsammans, nja vaken kan man inte kalla det precis men vi kunde inte sova någon av oss, så vi låg och pratade och myste i min stora säng till vi somnade.
Impad att vi ändå lyckades vara så pigga hela dagen.

Men innan all denna energi fick jag äntligen se vad ”karma” var…
Ibland får man det man önskar ;
)
20140212-191643.jpg

Karma (sanskrit: karman, pali: kamma, ”handling”) är ett centralt begrepp inom österländsk religion och filosofi. I filosofiskt/religiöst hänseende har karma snarare betydelsen lagen om orsak och verkan. När en varelse agerar med tankar, känslor, handlingar lämnas ett spår både på omgivningen och den egna organismen. Avtrycket får både omgivningen och varelsen att reagera i enlighet med naturlagarna. Naturlagarna sörjer alltid och överallt för att varje orsak får sin bestämda verkan och kallas sammantagna för karma. 20140212-191706.jpg Olika meningar gällande Karma

I frågan om det behövs en gudom för att distribuera karma, eller om det är en slags naturlag, finns det olika meningar, och ävenså skiljer de olika religioner åt i frågor om exempelvis vilka gärningar som producerar vilket slags karma. Karma är den universella lagen om orsak och verkan, men vad var orsaken till Karma? ”Kan den universella lagen om orsak och verkan (karma) ha skapat sig själv utan en intelligent lagstiftare, en Kosmosande, en det Största Mysteriet?” frågar Sverre Holmsen i sin betraktelse över inspiratörerna Krishna, Buddha och Zarathustra.
”Ingen lag kan bli till av sig själv utan ett intelligent väsen, Mästaranden bakom all skapelse är därför den Pörista Orsaken. Människor kallar honom Gud, Buddha kallade honom den Första Orsaken”.

Hoppas ni får en trevlig kväll, för oss två blir det Sveriges mästerkock och mamma Anne är ledig i morgon ❤️ E är så klart ledig (det e ju lov)

20140212-195006.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s