Hur ställer jag mig till detta då…?


kärlek

 

Har ju alltid velat att min son ska börja tycka om att skriva, eller läsa, det är så lätt för honom att alltid spela tv-spel, titta på TV eller bara hålla på med sin mobil, det är den generationen av barn. Det tekniska prylarna som skulle göra oss mer tillgängliga har tagit bort den personliga kontakten, eller bara fått oss alla att sitta still och bara ta i mot information. Jag vill att han börjar själv skriva för att lufta de tankar som han har eller läsa så att han kan använda fantasin i böckernas värld. Det är ju inget fel på att lyssna på en bok, men inte ens det vill han…

Så vad vill jag fråga…. Hur ställer jag mig till att han börjar blogga..? Han har ställt (som tur) frågan till mig innan han själv satt igång… Så på det viset förstår han att det inte bara är till att börja, Min fråga blev så klart, -Om vad? Hans svar blev att han vill skriva om spel och den världen som han tycker om, och kanske om hans sätt att se på sin adhd främst, aspergern är ju något som han helt inte fått riktigt något grepp om direkt (känner jag)…

Så hur ska jag ställa mig till det…?

Vad tycker ni..?

Visst jag tycker det vore bra på det viset att han får distans till det han gör och sina tankar, samtidigt som jag kommer att kontrollera att inget jätte privat skrivs in som namn på personer som inte valt att vara med eller platser som lätt kan kollas upp… Sedan att skrivandet hålls till ett korrekt sätt av skrivande med intigretets tänkande.. Han får därmed ett roligt sätt att lära sig att skriva, fundera, fråga och analysera omvärlden på sitt sätt…

 

Kram 20140210-200322.jpg

Annonser

4 reaktioner till “Hur ställer jag mig till detta då…?

  1. Han kan ju börja med en blogg med ”låsta inlägg” och bara bjuda in/ge lösenord till personer som ni känner tills du känner att han har koll på vad och hur han kan skriva?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s