En bra vecka med ett tråkigt slut


Oj vad skönt det vara att komma till jobbet i måndags 🙂 Om man vart hemma i fyra dagar med en magsjuk kille så känner man sig smått instängd, så i måndags fick jag äntligen komma ut bland folk i min ålder igen.

Nu är det inte så att jag totalt avskyr att umgås med sonen, men ju äldre han blir desto mindre attraktiv i samtal och myts blir jag, kanske en mognadsfråga men inte alltid lika rolig att erfara… Det tog mig alla dagar denna vecka att få igång kroppen för foten (hälsporren) bråkade en massa så att jag varje dag haltade efter halva dagen och sedan hela kvällen hemma.. I måndags tog jag ett beslut att inte åka hem direkt efter jobbet utan tog en sväng i stan med en vän och åt en liten middag och sedan iväg till attention attention cafékväll som skulle ha informationsträff och en lägerverksamhet, men det blev inställt så vi åkte dit för kaffet och lite trevligt prat vid bordet i stället..

Då jag kom hem blev jag snabbt ifrågasatt av sonen varför jag kom hem så sent och varför jag inte ville vara hemma… Han var ju som vanligt med avlösare på måndagen så jag blev lite chockad av anklagelserna som haglade ur han mun och ögon… Jag försökte förklara så pedagogiskt vart jag varit och att han faktiskt inte varit hemma själv.. Han muttrade något med att jag var förlåten men visst tog det tid och en extra uppmärksammad kille blev det till slut som hamnade i min säng och det okända på tv efter 21…

Veckan gick otroligt snabbt ändå, gruset som vart vårt stora problem var inte lika problematiskt i städet så arbetet gick snabbt och jag lyckades få upp en renlighet i min del av skolan som jag ville ha det 😉

Fredagen slutade kanske inte lika bra, på morgonen vaknade jag av lite magknip, inget som jag direkt reagerade på, men som under den första timman på jobbet blev värre och värre så jag till slut efter frukosten tog beslutet av att lämna arbetet för att föröka ta mig hem… Och väl hemma så blev jag sämre och fick springa ett par gånger på toaletten för att vid 11-tiden slockna i sängen och sova till nästan 18, upp och försöka fixa något till sonen kunde jag glömma utan det blev en hämtpizza för honom och lite nudlar för mig.. Försökte hålla in maten och somnade igen till natten och vaknade efter nio timmars sömn (?) behövde nog sova, tror jag…

Det som slog mig under veckan och först och främst måndagen, var hur lite jag gör för att ta mig ut, efter den kvällen var jag helt slut i hjärnan, kanske för att jag egentligen måste vänja mig vid att folk hela dygnet, tystnaden i vårt hem har blivit en vardag att jag aldrig riktigt reflekterat över hur mycket det gjort mig osocial… för det är nog lätt att bli det.. på jobbet är jag nästan lite för mycket av den biten, kanske för att jag på något vis har fått jämka det med mitt privatliv. Så frågan är.. Om det är så för andra…? Är det så att i ett socialt arbete där man möter många människor balanserar det med en ganska tyst och osocial ledighet? Eller är det bara jag..?

Nej kram på er där ute och hoppas att de ungar som har sportlov nästa vecka får en massa spring i benen 😉

Kram    20140202-110910.jpg

Annonser

En reaktion till “En bra vecka med ett tråkigt slut

  1. Skriver igen då 😉
    Jag tycker inte det är konstigt att man blir ”osocial” på helgerna när man har så mycket folk runt sig på veckorna.
    Jag saknar mina vänner utanför jobbet, jag saknar att hitta på saker, men när helgen väl är så är jag så mentalt trött att jag helst bara vill sova. Då går energin till att ta hand om sina ungar, tagga ner på tempo’t så man orkar ta sig till jobbet med ny energi när måndagen kommer.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s