Januari fortsätter


Blommor i januari..?
Blommor i januari..?

Sista helgdagen denna Jul och nyår. De flesta tar ner all julbelysning och granarna är utslängda (än har vi inte hittat några ute på gatan) De flesta går med tomma plånböcker och väntar redan på nästa lön, för januari är den månaden som alla fasar för ekonomiskt… Och lilla jag ska fylla år mitt i månaden… Inte alltid trevligt, för jag älskar födelsedagar! Fast jag nästan aldrig har råd att ha något för mig. Surt, men jag kan ju knappast ändra på det eller hur…?

Men vad gör det! Jag är faktiskt barnfri den helgen åtminstone och hoppas att som vanligt träffa syster yster som vanligt, antingen för en lunch eller middag där bara vi två umgås, det är en av våra traditioner som vi hållit i ett par år då vi blev äldre, och denna dag ser jag faktiskt fram i mot.. Har ni en tradition på er födelsedag?

Igår lyckades jag få ut sonen på en promenad i slottskogen, äntligen så fick jag tummen ur för att besöka denna vackra park som vi bor lite för nära. Har insett att vi är mindre där nu än då vi bodde ganska långt borta ifrån den, kanske för att det kändes som ett krav att besöka den då sonen var liten eller för att alla faktiskt vara där. Nu bor vi så nära att vi faktiskt ser och går bredvid den nästan dagligen, men in går vi knappast. Man blir lite hemmablind…

Så fåglarna fick lite käk och hästarna fick lite besök från avstånd, det är ju så varmt och har vart det länge att de flesta djuren var ute. Det var härligt att bara vara där utan att ha en orsak att ta sig någonstans eller vara på väg till något, det var en promenad med ingen början eller slut. fåglarVisst den blev inte så lång eftersom vi stod stilla och tittade en del, men ibland behöver man stänga ut alla måsten för att bara vara, och sonen verkade ha det trevligt. Efteråt var det en liten promenad för att handla till middagen och sedan buss hem (fick lova sonen det då han faktiskt vart ute ganska länge)

I morgon börjar vardagen igen, jag har en tveeggad känsla inför detta, samtidigt som jag älskar min arbetsplats så kliar det i benen och jag vill bara göra något annat just nu, fråga mig inte vad! Men bara en paus, så benen inte somnar, för det är den krypande känslan just nu. Men som vanligt lär den gå förbi och jag snabbt kommer in i vardagen och kommer som vanligt att älska den 😉

Sonen har lovat ta tag i skrivandet i skolan, då man talar flytande engelska (som de flesta barn idag gör) så kan man få ett F i betyg ändå, endast för att skrivandet är en kamp. Svenskan lika så, ett F som ska ändras till ett godkänt i alla fall… Han har mycket att försöka ta igen och jag ska knuffa på honom en massa denna termin. För jag vet att han kan men på något vis så tar det så i mot då han kommer in i klass salen. Någon som har några tips? Skulle verkligen behöva det!

Blev lite upphackat detta inlägg denna gången, så med detta så säger jag trevlig fortsättning!

Kram20131216-160806.jpg

Annonser

En reaktion till “Januari fortsätter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s