Jag är en av de många ensamstående i landet!


Dagen idag har vart lång, just nu ca 34 timmar lång. Hm undrar du säkert… Ingen aning faktiskt, mycket tankar i huvudet kanske eller bara att jag inte kan sova. I natt var det en bra film på nätet som fick mig att stanna uppe lite längre sedan var det en bok, sedan ja ingen aning, sömnen ville inte bara komma. Så jag tog ett tag i köket och ordnade tyst papper i mitt rum och lyssnade på musik via mobilen.

Tiden bara drog iväg och vid 04,30 så insåg jag att det vore dumt att försöka sova… Så min kaffebryggare fick arbeta lite och en mys frukost intogs i min säng med en bok, medan Göteborg vaknade upp utanför mitt fönster.Ensamstående mamma Mycket av mina funderingar var om min ekonomi och hur jag skulle få iordning på den.. på något vis insåg jag att jag bara såg allt det dåliga i det. Inte för att jag helt plötsligt inte är ensamstående och samtidigt har ensam vårdnad av en ganska egensinnig kille på 12-år med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som samtidigt är inne i en tonårs trots som skulle få den lugnaste människan på jorden att gå bärsärkagång!

Nej För mig är detta faktum, just nu är ekonomin inte på topp men jag ser en ljusning, det måste jag och min son kommer att på något vis komma underfund med skola, sexualitet (opps blev jag för ärlig nu) och en uppstudsighet mot sin kära mor…. Jag insåg att om jag hela tiden ska se allt med dystra ögon kommer jag aldrig komma upp från denna grop som jag i flera år lyckats gräva ner mig i. Nej något måste hända, sedan om det är för det nya året eller för en längre ledighet som gav mig detta har jag absolut ingen aning om, VEM BRYR SIG!!! Jag måste få in ett positivt tänkande just nu…

Så dagen har gått till att som vanligt titta på film läsa böcker, försöka umgås med en tonåring (jag det känns som jag har en sådan hemma just nu) Jag kan inte ändra mitt förflutna, men jag måste få en framtid just nu, mest för min sons skull. För hur mycket jag än talar och ler på jobbet det sista året, så har det inte vart likadant hemma efteråt, nu ska jag få till det liknande hemma. Tvinga sonen till mer umgänge med sin mor och kanske om ekonomin räcker till ge honom det han önskar mest, ensam mammanågon som tränar med honom, han behöver verkligen någon som hjälper honom med hårda silkes handskar… tyvärr har vi inte råd med PT men jag ska försöka ge upp lite av mitt egna så kanske han kan få lite mer. Om nu min tand kommer må bättre 😦

Insåg att jag är typen för den ensamstående mamman, jag har inte vart hos en tandläkare på tre år nu, och min tand mår inte bra. Men som vanligt så är detta mer en lyx för de som har pengar än för oss… (jag fasar för då sonen inte längre får gratis tandvård) Nej jag ska upp från denna grop om jag nu ska gräva med händerna, jag är tacksam för de vänner som fanns för mig i december, jag vågade be om hjälp och de kom fram och gav.

Jag gjorde det som jag alltid säger till alla andra men aldrig gjorde själv, bad om hjälp, och vet ni, det var inte så jobbigt, för jag insåg att ensam är jag men om något går fel (vare sig det är av egna misstag eller fel) så ska man våga och vara ärlig med frågan. Att vara ensamstående är en kraft!

De som inte inser det fattar inget alls! Men många av oss lider i tysthet, mest för vi skäms över situationen vi hamnat i. Att be om hjälp inte är svenskt, jantelagen lever tryggt i mångas hjärtan, vår nuvarande regering har över 7 år nu försökt att ge oss skygglappar länge nog. Jag först sedan du…

Jag är en av dem som har jobb, bostad och ett bostadsbidrag (som försäkringskassan inte krävt tillbaka än) (jag hoppas att mina uträkningar stämmer med deras) Men ändock inte fått det bättre utan mycket sämre, jag är en av  dem som jobbar och betalar skatt men inte kan gå till en tandläkare (?)

Nej nya året blir mer ekologiskt (mest för att sonen vill) och mindre social medier, positivt tänkande och träning för sonen, jag ska få det att fungera, mina tänder och kropp får ta en paus, för detta året är sonens!

Vad prioriterar du bort i år? 20131205-225815.jpg

Annonser

En reaktion till “Jag är en av de många ensamstående i landet!

  1. Hej. Gillar dina sida. Är själv ensamstående med två barn.
    Känns som tiden inte räcker till allt. Prioriterar bort allt för mig själv och sätter barnen och hemmet i första hand.
    Sommnar i regel då min tvååring somnar sen upp i gen kl 24:00 för blöjbyte på min 8 månaders baby. Så beundrar alla ensamma föräldrar där ute som får tider räcka till. Hur gör dom?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s