Nu ska jag göra det!


Renoveringsplaner

Har man varit hemma nu i ett par dagar? Det märks, för jag måste få lite ordning!

Lånat från nätet
Lånat från nätet

Kanske kan man inte kalla det för ju renovering men lite upp putsning mer. Har sedan jag flyttade in i mitt hem 2006 alltid haft en klaustrofobisk känsla över mitt KÖK. Den är avlång och det gör att de flesta bord med stolar + människor i dem gör att man sitter fast. Ingen kan röra sig där och kanske är det en av anledningarna som jag inte bjudit på några större kalaser eller fester (som jag aldrig haft i min lägenhet någonsin) allt för att mitt trevliga lilla kök knappast ger en trevlig mysig känsla utan mer en packad känsla..

Så vad har jag planerat…? Jag ska bygga ett bord! Ett högre bord som jag kan köpa två högre pallar till, som ska användas som avlastning/skärbräda och frukost bord. Mitt nuvarande bord fick flytta in till vardagsrummet och där får den bli, mer som middagsbord..

Mer om mitt kök, mattan där är vit… Vem sätter in en vit plastmatta i ett kök? Så där jag ska försöka pilla lite för att se vad som finns under och är det vad jag tror så kommer mitt lilla drömkök bli bättre 😉 Eftersom jag bor i ett landshövdingshus så hoppas jag att det finns ett trädgolv… Hoppas hoppas, och om då detta är fallet så river jag ut mattan slippar golvet och målar/lackar den, och japp Anne ska köpa sig några trasmattor. För den ovise kan jag berätta att jag avskyr mattor, eftersom dessa är dammsamlare. För några år sedan fick jag köpt en till vardagsrummet för att ”så” ska det vara. Men mattor i köket kan jag nog stå ut med om jag strippar den helt från något skydd, så det är mer för golvet än för mig som jag handlar in dem 😉

bee happySedan det sista till mitt drömkök, kaklet ska BORT! Jag har ett fruktansvärt gul/brunt kakel som jag avskyr, så ovanför diskbänken blir det en glasskiva med någon tapet bakom, efter att jag knackat bort skiten. Bakom gasspisen blir det (min mors ide) plåt av något slag, inte något som måste pustas utan något med färg på som ska täcka hela väggen på båda sidorna.. Ja vid gasspisen ska jag lägga n en matta under, eftersom den är så förbenat tung.

Detta är mina planer, jag kommer inte ha bråttom utan verkligen leta efter just det jag vill ha i material och sedan då jag har nog med pengar börja handla in det i taget, så kanske till sommarn så har jag mitt kök färdigt, vem vet 😉

Hoppas er dag vart bra? Kram på er 20131216-160806.jpg

Annonser

En reaktion till “Nu ska jag göra det!

  1. Låter som bra planer. Att fixa och möblera, rensa och renovera ger ofta positiva effekter på hela livet. Man rensar ut och ger plats för nytt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s