När något fattas


Visst fick vi en jul med julmat och några julklappar, visst fick vi se Kalle Anka och hans vänner, äta julgröt i flera dagar och skinka till bara för några dagar sedan. Mitt i en av de varmaste jularna på 100-år, så varm att träden utanför har knoppar och vi ligger på plusgrader hela dygnet i veckor nu. Sonen var lycklig över sina klappar som jag och min familj kunde ge honom.

Ja vi (sonen och jag) har det snålt just nu, jag räknar konstantsläpp taget så vi inte går över samtidigt som jag försöker att skydda honom så gott jag kan. Men med barn så vet jag att han vet, att denna jul är annorlunda både familjemässigt och pengamässigt, någonstans i hans vackra oskyldiga ögon ser jag hans frågor. Som jag inte kan svara på..

Han känner att något fattas och lögner kan inte ge honom de svar han kräver. Han börjar växa upp med sanningen om vilka som verkligen finns för honom. Och jag tycker inte om sorgen i hans svarande blick. Han har insett att han inte har en hel familj och jag tror han insett nu att han aldrig haft det. Mycket har vart lögner som han använt för att ducka från sanningen, han inser att hur mycket han målar med skimrande färger så kommer det att lysa igenom, det mörka, det frånvarande de images3AD9KYS9som borde vart där hos honom, de vuxna som gav upp hans barndom.

De som valde att försvinna.

Det nya året ger mig en ny frihet att våga ge honom den verkliga sanningen om han frågar, för nu börjar mina svar att ta slut.

Vår jul går vidare till ett nytt år, som vi båda kommer att ta med varsamma steg, för nu är det först och främst skolan som ska ta min sons uppmärksamhet, han vet nu att mycket beror på honom, och jag kommer som vanligt att stå bakom honom och knuffa mjukt framåt, för med starka ben kommer man längre!

God fortsättning på er där ute20131216-160806.jpg

Annonser

2 reaktioner till “När något fattas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s