Att vara med eller inte….


Det har blivit en tradition på många arbetsplatser att alla handlar något i en pott (julklappar, födelsedagspresenter) mycket som i första tanken är jättefina gester tycker jag. Men som oftast blir ett svårt dilemma för många av oss som faktiskt inte klarar av att lägga ut något till dessa presenter. För oftast är det inte en tjuga som de vill ha utan går över i 50-100 lappar allt för att de ska handla en så fin present som möjligt.

förlåtJag får alltid ont i magen då detta händer och man ser lappen ligga på personalrummet med namnlistan och summan som man skriver upp sig på eller det där e-mailet som sänds ut av en förälder som uppmanar alla att lägga en peng i något barns låda med namn (från vilken den är) så att fröken/magistern får en fin julblomma. För nu senast hade jag inte ens en tjuga att lägga i potten…

Just nu innan jul, så är det en del som gårpengar i pension eller julklappar till fröken som det samlas in till och varje gång så står inte mitt namn med (i stora bokstäver) på kortet, och med detta att jag inte bryr mig (?) Nej för jag kan inte vara med på dessa samlingar! Det är inte för att jag inte lyckönskar dessa personer eller inte önskar dem en god jul, det är för att jag inte har råd att vara med på dessa presenter.

Med detta ser jag inte ner på dem som gör dessa insamlingar, ni är underbara människor som bara vill väl och ni får så klart fortsätta, men om ni har någon på er ”lista” som aldrig är med eller inte ofta, så tänk efter, det är kanske inte för att de inte vill utan för att de kanske inte har råd…

Det är inte alla som kan lägga ut mitt i månaden eller vid stora högtider eller alls för den delen? Vi vill vara med och vi bryr oss men vi KAN INTE bara….

Kram 20131216-160806.jpg

Annonser

3 reaktioner till “Att vara med eller inte….

  1. Jag tycker det är nesligt att det absolut skall stå namn på alla de som bidragit på dessa kort. Varför inte bara skriva t.ex ”Från barn och föräldrar…” eller ”Grattis från dina arbetskamrater”….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s