Min helg


Du är mitt liv, som den ängel du vart i över 12-år, mitt liv kretsar kring dig varje timma om dygnet och visst kanske det ger många andra en rynka i pannan men vad vet jag… det har alltid vart så… Skolan må ringa om ett och annat och jag kan tyket svara tillbaka, men mys då jag kommer hem slår alla bråk i krasch och oftast glömmer vi dem.

Ensamstående och med minimal ekonomi som vi just nu har, så ler du för en påse ostbågar då du fått ett c i betyg, jag ler för din glädje!

Men så kommer den där helgen

Helgen var fjärde vecka som taxin kommer och dörren smäls igen följt av dina trampande steg i trappen ett glatt hejdå och jag stänger fönstret till min tystnad i vår lägenhet…

Oftast trippar jag på tår för att inte störa den på min väg till mitt sovrum, oftast bäddar jag in mig i tystande under täcket och lapptoppen på magen mjukt vilandes. Min egen tid tar vid. För något år sedan så planerade jag min egen tid tills jag själv inte såg hur utschasad jag blev, nu planerar jag ingen tid på någon tid av min tid… För den är guld värd!

Lyssnade på Karlavagnen idag (sändes igår kväll) om ensamståendes situation… Man fick ringa in och berätta om hur man hade det som ensamstående. Men han som höll i det ville inte att man skulle berätta hur det tagit slut…. Konstigt tyckte jag… för som ensamstående så är det ofta relationen som spökar i det ensamhushållet man lever i… tex om man blir lämnad som änka eller änkling, eller som misshandlad, eller som ett gift par som skiljer sig efter flera år., eller bara under graviditeten.  Många av dessa olika sätt att bli ensamstående gör själva självkänslan i det man lever i… tycker jag….

Det jag blev otroligt impad över var de män som ringde, de vågade be om hjälp med den utsattheten som de kände sig i… Det kan jag ofta känna att vi kvinnor inte gör! För på något vis får vi alla kvinnor för oss att det ramlar ut en handbok med ungen som vi alla kan läsa och gud nåde om du inte vet! Där har vi kvinnor något att lära av männen 😉

Min lediga tid spänderar jag inte på en pub och spejar efter nästa karl utan jag vill lyssna på tystnaden och läsa en, två, tre, fyra böcker. Min helg denna gång är planerad som sådan: Släktforskning, bokläsning, lång promenad (helst i gryningen) och tvätt samt städ så klart 😉 Med Dream Theatre på högsta volym då jag dansar fram med dammsugaren. Helt klart min helg bara för mig själv och ingen annan 🙂

Hur ser din helg ut?20131030-210905.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s