Massa snubbeltrådar just nu


npfbloggadhd

Ibland slår det mig att hur mycket sonen än försöker så verkar alla snubbeltrådar hitta hans fötter vart han än trampar 😦

Sonen har stora svårigheter i skolan enligt skolan IGEN, det har fungerat ganska bra, jag tycker det vart en helomvändning för sonen och att han vart jätteduktig! Han är på lektioner, han försöker att arbeta så mycket han klarar av, men med hans svårigheter att se framåt, så snubblar han ofta på att försöka igen, och helst då han får motstånd. E har vart på alla gymnastiklektioner sedan skolstart! Bara det är så starkt av honom tycker jag. Men nu har han börjat lämna skolsalen flera gånger om dagen och tillråga på allt så har tilliten försvunnit för hans pedagoger.

Skolan har börjat ringa igen, så pass mycket att jag alltid får en stor klump då jag ser skyddat nummer eller bara att det står skolan namn på mobilen.

Vi är (känns det som) på ruta ett! Vad hände?

Har haft långa samtal med skolan om att de inte ska ringa, detta är inte för att jag inte vill hjälpa utan för att jag inte vill att sonen ser mig som skolans ”bestämmare”, fattar ni hur jag menar?

De två skolorna som sonen gick på innan fungerade inte för att han inte hade tillit till dem, mycket för att de ofta hade mig över och sonen ofta var med på möten eller på lektionen på skolorna. Tänk efter hur sonen tänker då…aspergers.  – Mamma är den enda som vet hur jag fungerar, alltså behöver jag ingen annan…. De hade inget att säga till om då det gällde E, enligt E, för de visste inget. Så varje gång han tyckte att han inte förstod så kom jag, för sonen visste att jag skulle ordna upp allt till slut. Och funkade inte skoluppgifterna så visste sonen att dessa skulle skickas hem och jag eller avlösaren skulle ge honom de förklaringarna som han behövde för att förstå.

Skolan har gjort mig till rektor över dem! Och sonen inser att denna skola inte klarar av att ge honom något som han behöver alls så ju mer de ringer mig, desto mer bråkar han, för han vet att jag fixar problemet som han har svårt att förklara.

Jag vill inte tillbaka till denna spiral igen! Det jag försöker få förklaring av skolan just nu är :

– Varför är alla lärare som är kopplade till sonen utan specialpedagogutbildning?

– Varför talar de inte med varandra på skolan?

– Varför har de ingen som punktmarkerar sonen just nu då han har verkar ha stora problem?

– Hur ska jag få dem att se sonens problem utan att behöva komma över konstant?

– Varför är de så rädda för hans motstånd? (han är ju inte aggressiv)

– Hur ska han få några betyg om inte ens jag kan förklara för honom vad han behöver göra? Skolans pedagog verkar ju själv inte förstå hur hon ska förklara för mig….

Jag är trött just nu, infektioner som bråkar i kroppen och less på arbetet just nu, kanske är det höstmörkret, kanske inte? Sonen är säkert riktigt less på allt också, för jag ser hur mycket han kämpar men han verkar inte få fram vad det är. Han har fått ”önskekost” på skolan nu, han äter igen, men ändå känns det som om han aldrig hittar lugnet där.

20131030-210905.jpg

 

Annonser

2 reaktioner till “Massa snubbeltrådar just nu

  1. Hej Anne, såg din kommentar på min blogg.
    Ser även att du är uppdaterad ang Kung över livet som AnnSofie startat.
    Är lite nyfiken, visst är vi på flera samma forum på FB?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s