Tappade hakan idag


20130926-171635.jpg

Satt i lugna ro och fippla med mobilen på väg hem idag från jobbet. Då en av föräldrarna till sonens förra skolkamrat kom o knacka mig på ryggen. Vi pratade lite om branden som vart för några veckor sedan och kom snabbt över till min son.
Frågan kom som vanligt, varför E slutat och jag svarade med det vanliga svaret att sonen inte klarade av skolgången pga att skolan inte klarade av att ge honom en skolgång och inte ville ta reda på mer om hans funktionsnedsättning.

Hon satt och tittade ut medan jag sa det och tittade sedan på mig frågande. – Men visst fick din son en massa hjälp? Jag anser att det är föräldrarnas ansvar att se till att barnen fixar skolan. Kan ju ha med att du är ensamstående och inte orkar ta tag i problemet då de startade.
Sedan var du ju aldrig på skolan vad jag minns… Det här med ABC diagnoserna är så coolt nu att vi som har vanligt funtade barn får stå tillbaka för att ni ska ta av skolans resurser.

Nu vet jag inte om allt var ordagrant och i den ordningen.

Jag bildligt sagt tappade hakan! Hon hoppade tyvärr av direkt efter hon sagt detta…
Jag satt de sista hållplatserna i total chock och snubblade nästan ut vid min hållplats.

Vad går inte vidare av dessa värderingar till deras barn?

Min son är inget konstigt nytt på himlen och han tar inte av resurserna från andra elever! Han är ofta den som fick stå tillbaka i allt på skolan innan han fick börja på sin nuvarande.
Han kämpar fortfarande med tilliten till pedagoger för under de första fyra åren så fick han mycket skit även om hans diagnos var känd.
Det är ju tyvärr så att en diagnos idag inte garanterar hjälp i skolan 😦

Nu ska jag borsta av mig den beska smaken och mysa med min prins för i morgon börjar min barnfria helg kl 16 🙂

Träffar jag kvinnan igen så vet jag inte vad jag ska säga men just nu orkar jag inte ta tag i idioter som suger min energi!

Nu ska jag försöka halta iväg till köket för att ta ett glad rött DET ÄR JAG VÄRD!

Kram på er därute

20130926-171321.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s