Vi finns och är värda att synas


20130606-104113.jpg

Jag ofta berättat i denna blogg om att jag arbetar som städerska/lokalvårdare. Och det har ibland vart nästan som ett måste för mig att försöka få andra personer som inte arbetar med detta att förstå hur viktiga vi är.
En sak måste jag berätta för dem som ofta missar en liten sak med oss i städ branschen.
Vi (många av oss i alla fall) kallar oss själv inte oss som lokalvårdare, jag städar lokaler jag vårdar inte lokalen, jag städare golv och ser till att den håller sig ren med metoder som gör att ytskicktet inte tar stryk! Viktigt!! Jag är alltså städerska.
En till liten detalj, jag kommer ihåg ett program för några år sedan om två kvinnor som åkte omkring och hjälpte folk att städa. I ett av dessa program så var de hemma hos en städerska som behövde hjälp.
Nu säger jag inte att alla städerskor/städare har det så hemma (kanske lite för extremt) men jag kan lova att hur det ser ut hemma säger INTE hur den personen gör sitt arbete. Om jag kommer ihåg så blev det en massa snack om denne personens städkunskaper, det jag inte fattade hur dumma människor är som måste sätta in andra i fack?
Jag är ärlig och säger att det sista jag tänker på efter 8 h städ på jobbet är- wow nu ska jag hem och städa… Visste det är nog rent på många ställen där folk inte tittar, men stökigt på många. Som tur hjälper min sons Npf där, eftersom han behöver en ordning för att få ett lugn.
Jag tycker att jag har en frisk syn på städning som ofta går för långt. Själv är jag uppvuxen i ett hem där sängen skulle vara bäddad och vissa kuddar fick man bara inte ha som huvudkudde då man låg i soffan och titta på tv. Om man nu låg i soffan.
I mitt hem bäddar vi inte för både jag och sonen är allergiska mot kvalster. Kvalster lever i värme så tänk på det nästa gång du bäddar in dem direkt efter du lämnar sängen 😉 Alla kuddar i vårt hem är till för att användas inga av dem är prydnader.. Jag bäddar om vi får besök kanske mest för att sovrummet ligger bredvid vardagsrummet men då har sängen blivit kall innan ;). Vi är nog alla av vår tid, jag har föräldrar födda innan och efter andra världskrigets början, de har en anledning att visa upp ditt hem, jag därimot som är född i början är 70-talet har ett annat. 20130606-104132.jpg

Vi är verkligen många typer som hamnat i detta yrket. Jag hamnade här för jag har barn med funktionshinder samt jag är ensamstående, jag hade inget val, men jag ångrar mig inte! Nu arbetar jag där jag faktiskt trivs, för många ser inte mig som städerska först utan de ser mig som en kvinna som får deras arbete att funka 😉 jag tycker om stället för de vågar säga det som de tycker är bra och inte det som ofta händer många, det som är dåligt. Jag arbetar med kvinnor (städerskor) som är starka personligheter i gruppen, de som är duktiga men behöver hjälp att få ihop det logistiska, de som avskyr förändringar för det har ju alltid vart så, de som är tysta och inte vågar säga pip och de som alltid måste få rätt. Ingen av oss är den andra lik (tog inte med alla i gruppen) men vi försöker nog alla (hoppas jag) ge den service vi är där att ge. . 20130606-104100.jpg Vi har många av oss gått utbildningar i städning, mycket för att vi inte ska förstöra våra kroppar i vårt yrke och för att städa ekonomiskt, både för plånboken och för miljön. Ofta ser många oss som dem som inte fick något annat, det stämmer med många, men inte alla 😉 Vill du inte jobba som städerska så stannar du inte kvar i yrket, lovar jag dig
Så nästa gång du träffar en städerska/städare hälsa, vi är oxå människor 😉 Och inga superhjältar som bara får det gjort. Vi behöver också få vara synliga.

Kram på er där ute och ha en fin nationaldag ❤

20130606-102546.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s