Hungerspelen (trilogi)


20130528-210304.jpg
Äntligen fick jag läst boken, började i helgen och satt (som vanligt) och streck läste alla 950 sidorna med till en början frustration då hela boken är i jag form. (Är inte så förtjust i detta men svalde det och tänkte på att det är en ungdomsbok ändå så jag försökte släppa det.)
Anledningen varför jag läste den var för att jag vet att alla filmer kommer att ses av sonen, och med detta kommer frågor. Ofta är bokens alla handlingar inte med i filmen (som tur) och eftersom handlingen är från en 17-årings synvinkel så tycker jag att jobbet att få ihop en fungerande handling (på filmduken) ska bli intressant att se 😉

Men slutet eller rättare sagt från ca mitten och framåt så var jag tvungen att gå tillbaka ett blad, ofta. För handlingen kunde hoppa så tvärt att jag ofta trodde att jag missat en sida. Hur tänkte hon som skrev?
Nu har den fått jätte fin kritik och jag är väl inte den som ska recensera en bok för andra, men hur tänkte de??

Fattar inget, någon annan som läst den? Förstod du? Eller är jag helt borta..?
Ska leta vidare i bokhyllan efter en ny bok… Läkning går sådär men jag försöker tänka positivt 😀
Kram

20130528-211802.jpg

Annonser

En reaktion till “Hungerspelen (trilogi)

  1. Har läst alla tre böckerna på engelska och tänkte inte ens på att den var skriven i jag-form. Det är ju rätt vanligt att vissa böcker är det om det är ”jag” som berättar händelseförloppet och tankarna. Jag tyckte alla tre böckerna var mycket bra. Sträckläste alla tre.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s