Många tankar i huvudet


Jag har alltid haft yrken där jag rör mig mycket, då jag var yngre inom restaurang senare i affärer och sist sjön följt av kommunen. Som städerska i olika former både i hotell och sjön, och nu i kommunens regi. Så ni kanske kan tänka er hur ont det gör att sitta så mycket som man gör under dessa dagar av studier…. Jag trivs för jag tycker om kursen så

det klagar jag inte på men det är det där med sittandet som kan få mig att bli trött..20130306-162447.jpg

Igår satt vi och talade om hur man ”bara” är något inom kommunen och det fick mig att tänka. Jag har ju aldrig skämts för att jag städar och om någon frågar så berättar jag det gärna. Men det som kan få mig ledsen och ibland väldigt frustrerad är sättet som människor omkring mig kan ställa frågan om jag inte borde ta mig vidare… Vad menas med det? Inom lokalvård, städyrket, hygientekniker (kärt barn har många namn) Så ska man visst alltid vidare? S20130204-180713.jpgå vi som har vart i yrket länge har ingen tro på oss själva? Eller är vi lata? Vågar vi inte ta steget att INTE vara städerska? -Du som är så framåt varför stannar du kvar i detta yrket? Är också en till fråga… Ja jag vet att jag är framåt, men varför skulle jag inte komma vidare i mitt yrke? Varför får jag då inte vara städerska? Är det bakåtlutande då? Hur definierar man städyrket?

Jag vet för jag har ofta hört detta från andra lokalvårdare då någon ung eller bara en vikarie kommer in så blir det ofta… -Jaha du stannar väl tills du hittar något annat för här ska du inte stanna. Hur ska vi få en yrkesstolthet om vi själva trycker ner det? Hur ska vi få nytt blod med duktiga städerskor/städare som stannar för att de vill och inte för att de måste? Då vi själva inte verkar våga sälja stoltheten?

Jag kan själv säga att jag ofta i början då jag sökte arbetet tänkte visst det är bara för denna tiden, för du får inte ta yrket som ett kall, utan som ett måste. Jag pluggade och har utbildningarna, men vad får mig att komma framåt, mitt arbete som jag trivs med eller ett arbete som ger mig mer pengar men kanske inte samma frihet… När man är 40+ så borde man kanske ändå ha stannat upp för en stund och börjat inse att ta man inte beslutet nu över sin arbetssituation så får man piska sig i stället. Nu säger jag inte att det alltid är roligt men då jag tar på mig hörlurarna på morgonen och lyssnar på morgongänget eller vid lunch på tendes så avundar många mig för detta kan jag göra om jag vill under tiden jag städar toaletterna 😉 När kan en barnskötare göra detta t.ex???

Nej nu får jag avsluta och mysa med sonen om han tillåter 😉 Hoppas ni haft en trevlig dag och morgon blir lika trevlig 😉

Kram 20130318-175717.jpg

Andra inlägg från bloggare från #Blogg100

http://www.feffekaufmann.se/missa-inte-livesandningen-av-pitchmeup/

http://trollrike.blogspot.se/2013/03/blogg100-dag-26-in-middle-of-fing.html

http://helenlarsson.wordpress.com/2013/03/19/myndigheter-ar-duktiga-pa-att-anvanda-sociala-medier-blogg100/

http://www.lindqvist.com/vill-du-se-fler-sokforslag-sa-har-gor-du/

http://lustochliv.blogspot.se/2013/03/jag-talar-paklatt-om-sexualitet.html

Annonser

2 reaktioner till “Många tankar i huvudet

  1. Vilka kloka ord!!! 🙂 Min mamma har arbetat som lokalvårdare och det trivdes hon mycket med. Det att hon är en pedant hjälpte nog lite till 😉 Som jag brukar se på saken: om lokalvårdarna inte fanns skulle vi andra sitta med skiten upp till halsen. Ni som städar är VIKTIGAST! Och nej, min mamma gick inte vidare i yrket, hon blev skadad och var tvungen att sluta…
    Ha en fin kväll och tack för länkningen!!! 🙂
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s