Det blir bättre


20130307-170125.jpg

Nu har sonen vart på skolan ett tag nu, visst går det bättre, han är på lektionerna igen, med många pauser. Visst han har en lugnare tillvaro nu med en massa hjälp av personal som vet hur Aspergers fungerar. Men. Japp, det kommer ett men, för nu flyr han från allt annat, hemma blir det mer bråk och mycket framför tv’n 😦 På skolan ännu mer mobil eller dator, allt för att slippa umgås 😦 min fråga är, om de vet så mycket, varför låter de då eleverna behålla sina mobiler på rasterna? Om de nu inte vill att de ska ha dem hela tiden? Varför ska han ens ha den under skoltid alls? Jag har sagt till dem att det är okej om de håller den hela tiden under skoltid och om de planerar något på fritids, men de vill inte? För de vill inte att han ska bli arg(?) hur ska han då lära dig hur det är utanför dessa beskyddande väggar?
Hemma så stängs den av då JAG säger det! Det funkar, och vad jag vet så tycker han inte att det är konstigt.

20130307-170253.jpg Bråken som har kommit är att han vägrar nu att lämna ifrån sig mobilen, och om han gör det sitter han med någon som har sin mobil. Varför kan detta inte gälla alla på skolan? Alla lämnar sina mobiler och får lära sig att umgås(?) Är det fel av mig att undra?
Fast i två dagar har det fungerat 😉 Och jag måste försöka lita på att de funnit något sätt att göra det;)

20130307-170808.jpg Har ni, som har barn regler som följs varje dag ? Och hur i så fall fungerar det?

20130307-171052.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s