Tunga Tankar


Efter att läst om skytten i Frölunda släppte aldrig tankarna på kvinnan som avled.

Den mördade kvinnan hade för en månad sedan ansökt om kontaktförbud för mannen. Men Göteborgs åklagarkammare avslog alltså ansökan med motiveringen att han inte dömts för brott mot närstående och att skälen för kontaktförbudet ”inte uppvägde det intrång eller men i övrigt som det skulle innebära för mannen”.
– Hon har gjort en polisanmälan som rubricerades som ofredande. Det var en anmälan om misshandel där det inte gick att styrka brott och den blev då nedlagd eller avskriven, säger Björ Blixter, polisens presstalesman i Västra Götaland.

Denna nyhet fick jag för några timmar sedan(?) Hur ska en man eller kvinna våga anmäla eller söka hjälp då paragraf ryttare sitter med lagboken i stadig hand? När är det dax att inse att allt händer alltid första gången ? Nu menar jag inte att lagen inte ska följas så klart men är det inte alltid någon som påvisar fara utan att den andre inte kan bevisa det? Hur ska en misshandel bevisas? Jag kan inte bevisa den misshandeln jag blev utsatt för, mer än en blåtira/märke i höger sida av ansiktet då jag var i nionde månaden, jag kunde inte bevisa den skräcken som spred sig i min kropp (under hela graviditeten med min underbara son) rädslan för att tryckas ner med tvång, armkrokarna runt min hals som tvingade ner mig i golvet. När skulle jag kunnat bevisa misshandel är min fråga? Oftast är den psykiska misshandeln värre än slagen och den är lika farlig!! Så därför har jag svårt för denna olyckliga händelse som aldrig borde ha fått hänt!!

Allt för din kärleks skull
Jag bände ut och in på mig

Aldrig slog dig tanken

Att jag älskade dig

Aldrig slog dig tanken

Att du var mitt liv

Aldrig slog mig tanken

Att du slog mig

När du slår första slaget måste du fråga dig själv- vart är du på väg? Kram på er

20130301-195725.jpg

Annonser

En reaktion till “Tunga Tankar

  1. Det är Aldrig ok att slå…. ”bankar” in det i skallen på mina barn att det är Aldrig ok att slå – inte ens ”på skoj”. För man vet aldrig om kompisen tycker det är ok eller inte.
    Starkt av dig att gå från ditt x !! *Kram*

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s