Morgon Trivialiteter


Mina morgnar börjar oftast tidigt, eftersom jag börjar mitt arbete klockan 6:00, Så för det mesta börjar min morgon klockan 4:45 med att jagMorgontrött sätter på kaffet och gör iordning mig. Frukosten tar jag alltid med mig, oftast en påse med havregryn och lunchlåda som packas omsorgsfullt ner i väskan (har ju hänt att det läckt ut)

Rutinerna för oss på morgonen på bussen är självklara, oftast tittar vi på varandra och nickar trött godmorgon och återvänder till tidningens rubriker. Det märks alltid då en ”ny” kommer ombord för oftast sätter sig denne ner på ”fel” plats och det blir förvirring då nästa lass trötta medpassagerare kommer ombord och inser att platsen är tagen. Oftast står denne person kvar ett tag bakom ”sin” plats och tittar sig omkring som för att få oss andra morgon resenärer att visa medlidande och oftast ger vi henne/honom blicken.

Dilba Demirbag bloggar  om just detta roliga fenomen om morgonens rutiner, hur lätt det är att hamna i att vi är en liten klump som ”jaget” räknas in, även med ett känt ansikte så brukar ingen lägga märke till det utan oftast på morgonen är man en av oss. Det gör mig glad att se att även om det är i en större stad så är det på liknande vis, vissa som har hörlurar och vissa av oss som helst sitter och lyssnar på stadens uppvaknade. Att någon kommer ombord vagnen med gårdagen smink och en mindre handväska (som knappast rymmer en lunch) ser vi småleende på då de försöker att smälta in. Morgonen för mig är en magisk plats där ingen sitter utanför där vi i bara tar oss fram som precis alla andra 🙂
Hur är det för er?

Kram på er 20130222-190124.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s