Neurobloggarnas Tema- Relationer


Neurobloggarna på Facebook har tema denna veckan (1) om relationer

Sonen E har alltid haft svårigheter med kompisrelationer, de få vänner han har känner han långt tillbaka. Han hade på förskolan alltid en flikvän (som han kallade det) från 2 år till han blev 5 så var han kompis med en flicka, de på förskolan kallade dem för ett par, konstigt jag tror aldrig han egentligen förstod konceptet av flickvän.

Inte röra marken parken tog han med storm :)

Utan han kallade henne det för hon var en flicka och en vän, varpå i hans mening blev flickvän.

Han har alltid vart en kille som alltid ville vara med men blev elefanten i porslinbutiken, det tog honom lång tid innan han förstod hur just den lilla grupp han ville vara med i fungerade, tyvärr med den konsekvensen att de gick vidare till annat. Mycket frustration och många bråk.

När skolan började för honom fann han sin första riktiga kompis i skolan V fick honom att förbli lugn, han funkade ihop med sonen för de inte egentligen lekte utan gick mest omkring på skolgården och talade strategier i olika lekar och spel som de båda tyckte om. Sonen hade en liknade vän i en annan som han umgåtts med sedan födseln, de två är en underbar hopsatt kombination kanske för att Blommor, avsked och lite tårarbåda har olika varianter av Npf, sonen kallar honom för sin bror. Då de träffas så blir de ett, visst de kanske inte nu för tiden sitter ihop i samma rum men de umgås på sitt sätt, jag älskar att se E i den avslappnade versionen som han blir tillsammans med sin ”bror” Kanske är det för att familjen som han kommer ifrån blev mina vänner från tidigt stadium och vi växt ihop med både det roliga och det svåra som våra prinsar gått igenom.

Det är svårt att hitta kompisar annars, sonen har alltid dragits mot yngre barn, kanske för att de inte säger i mot eller kanske för att de är i samma plan i leken som han är i. Det får inte gå fort i nya relationer, även om E ibland själv vill det.

När han var yngre så gick vi ofta bort till  Plikta  ofta tog han själv kontakt med barnen där, för rädd för nya barn har han aldrig vart, så den korta tid de lekte där orkade han ge av sig själv, tills han bara avslutade det hela med att gå över till mig och säga att nu var han trött och inte ville mer. Han såg eller har aldrig sett problemet med att avsluta mitt i en lek/spel/integrerande med andra barn. Det var inte för att han är elak och inte tycker det är roligt, utan mer för att för hans del är det avslutat just då.

Detta är ju en av hans svårigheter, han har svårt att se det runtomkring i leken, detaljerna är så viktiga att ger det inte honom något så har han inga som helst problem att se det som avslutat eftersom han inte får något ut av det.

De gånger han umgåtts med barn som han med Npf, ofta barn med svårigheter att kontrollera sin hyperaktivitet så har det fungerat i max 20-30 minuter innan jag fått bända loss honom från det andra barnet, han kör slut på sig själv till den graden att han inte klarar av att sluta självmant. Dessa barn vill han oftast inte umgås med då han lugnat ner sig för som han själv säger.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       -Han är bara för mycket 😉

Han har svårt att släppa in nya kontakter ju äldre han blir och detta är en ny utmaning vi har, men jag ger upp grabben i första taget, han är en sann vän i dem som kan kalla sig vän med honom 🙂

Hoppas ert nya år kommer att bli bra vi ser endast möjligheter 2013

Kram 20121229-185358.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s