Och så frågade han….


Ja vad gör man? Plötsligt kom frågan från prinsen igår kväll… -Mamma vad händer med mig om du skulle bli jätte sjuk eller om du skulle dö? Vi låg i sängen då han ställde den och jag satte nästan i halsen.

Vad svarar man på det? Jag vet att jag tog upp frågan en gång med en jurist via svårfrågamail (vi som är med i olika föreningar för ensamstående brukar få maila någon fråga som vi vill ha svar på) Jag fick aldrig något svar, frågan då jag ställde mig var hamnar sonen om jag skulle avlida, hans far träffar knappt honom mer än ca två gånger om året och då bara några timmar i taget, han har avsagt sig gemensam vårdnad till och med. Skulle E klara av att bli flyttad från en stad till en annan pga av det?

Det är väl ingen som önskar vara själv i ett föräldrarskap? Inte ens jag som hade en turbulent tid med sonens far, jag vet att E älskar tanken på sin far men han har aldrig levt med honom som en pappa så ingen av oss vet hur det skulle funka.

Så där ligger vi i sängen och jag tittar stint in i tv för jag vill inte vända huvudet i mot honom för svaret…

Stammande sa jag -Du har ju moster och farbor som du kan flytta till? Han tittade på mig och svarade -Men det kanske inte vill ha några barn, deras har ju flyttat ut ju och nu vill de ha hundarna för sig själv. Jag fortsatte inte diskussionen mer om dem utan sa att nu kommer ju detta inte hända på väldigt länge för han skulle ju vara vuxen och bo med kanske en tjej och ha egna barn.

Vi avslutade samtalet med det och då jag började höra hans jämna andetag bli djupare så gick jag upp och tog mig till toaletten. Jag grät första gången på väldigt långe.. För frågan ekar fortfarande i mitt huvud

-Mamma vad händer med mig om du skulle bli jätte sjuk eller om du skulle dö? Ja vad svarar man på det?

20121218-234734.jpg

Annonser

En reaktion till “Och så frågade han….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s