Neurobloggarnas temaveckor : Medicinering


Kan han egentligen veta hur och om den hjälper honom, frågade läkaren mig och tog beslutet att ta bort Adhd medicinen från sonen. Mitt i terminen, mitt i all röra med skolan som sonen avskydde som mest.

Vad skulle jag säga? En läkare tala om för mig att jag inte ska fortsätta ge min son hans medicin för skolan verkar ändå inte hjälpa till med han svårigheter…untitled

Detta hände oss för lite mer än ett år sedan, sonen gick igenom värsta krisen med sig själv och skolan verkade inte förstå han problem, det var ett moment 22, för skolan ansåg plötsligt att de inte skulle ge sonen hjälp tacka vare att medicineringen avslutats, mitt i mellan stod jag och sonen och tittade på…

Sonen fick sin första medicin vid ca 7 års ålder, jag satt och grät på väg hem då jag läste alla fel som kunde hända honom om detta skulle slå fel…

Hur kunde jag som mamma ge honom detta?? Jag var så ny på detta och likadana tankar som alla andra som inte lever i det liv vi lever i, skygglapparna hade slitits av och jag skulle bli mamman som gav min son droger!!!

Ack ve fasa!!!! här ett av inlägen från den tiden.

Vi fick kämpa oss tilbaka både med skolan och att få tillbaka medicinen, han enligt honom själv mår bättre.

Det roligaste var då de på bup varnade mig för att sonen skulle växa mindre då medicineringen påbörjades.

Han är idag över 160 cm och fyller 12 i maj, undra hur lång han skulle ha blivit 😉

Här kan ni följa Neurobloggarna

20121124-224115.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Neurobloggarnas temaveckor : Medicinering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s