Sova sova


Det här sömn…

Sonen har haft störd sömn ganska länge nu och för att han ska få komma till ro så provas allt från kadje täcken och medicinering.

Kedje täcket som vi fick för några veckor sedan har använts ca 1 halv natt för denKedjetäcke väger 8 kg, det är som sonen sa smått chockat… -Men mamma det är väl klart att vi barn inte stör på natten vi kan ju inte röra oss…. Smått småfnissande tittade jag på honom med medlidande ögon och sa att jag skulle testa den själv… Till och med jag tycket att den var tung 😦 Så nu ska vi hämta ett täcke som väger lite mindre till sonen, får hoppas att den känns lite mindre som en krossande stålbit 😉

Och så provar han melatonin

Melatonin (N-acetyl-5-metoxitryptamin) är ett hormon som finns naturligt i kroppen. Hos däggdjur produceras det av tallkottkörteln (epifysen) från tryptofan via bland annat serotonin. Mängden melatonin varierar under dygnet och påverkas av ljuset. Nivån ökar vid mörker och är som högst på natten. Hormonet har länge ansetts viktigt för att upprätthålla dygnsrytmen, något som alltmer ifrågasätts i dagens forskning.Desto mer har melatonin att göra med längre tidscykler, som periodicitet för brunstighet hos vissa däggdjur och dylikt.

sömn

Sedan finns det väl en massa för och i mot, men för E fungerar det just nu…

Kram 20121124-224115.jpg

 

Annonser

2 reaktioner till “Sova sova

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s