Början på något nytt


Dansande stolar från slottskogen

Kanske är det meningen att vi (jag och sonen) borde släppa kontrollen för att få en bra termin. Men vet du hur svårt det är att bara sluta kontrollera hur det går, och hur svårt det är för sonen att sluta ringa mig då något inte passar honom?

Efter så många år med att se till hans välmående så måste jag släppa in hjälpen vi nu har, bränt barn skyr elden så att släppa det är inte för att jag inte litar på att skolan gör det bästa för honom men vanan är så inpräntat i mig och honom att vi nästan blir maniska på att kontrollera med varandra vad som händer nästa hela tiden… Om du får något ut av det som jag skriver så är jag glad för jag vet inte hur dessa tankar och funderingar annars ska sättas i pränt 😦

På fritids har det gått jättebra, E har trivts jättefint och de har planeringen färdig varje dag för honom och den grupp han nu ska gå på, på jobbet går det bra för mig för min arbetskamrat finns att lufta för då jag har kontiga frågor till mig själv. Det går så bra att jag väntar på att något ska gå jättefel…

slottskogen i morgonljus

Jag vet att det är fel att tänka så, för E har en lång väg att gå innan han släpper in skolans värld igen. Han vet jag vägrar mycket fortfarande men han har vart med på idrotten för första gången, inga krav på kläder, inga krav på att duscha, snart inser han att det inte kommer att gå så mycket långe för snart blir han så inne i det han gör att han kommer att börja svettas igen. Svettning är något som han inte tycker om, detta tror jag han associerar till att behöva duscha. Han har svårt att göra detta utan hjälp, sedan tar det tid för honom att vänja sig med strålarna, men då han stått ett tag så domnar huden av som han säger men då kommer problemet att värme och kyla inte känns lika mycket.

Favoritutsikten ”tidig morgon”

Skolan har verkligen tagit på sig silkeshandskarna då det gäller sonen, ett tillit måste återväckas och hans problem med vuxna som är högljuda och ifrågasättande finns inte där som kan få honom att stänga av totalt, för detta har han också problem med, han tycker inte om vuxna som ställer en fråga som är som en tillsägelse, han har svårt att förstå det. –Ska du verkligen sitta där? Blir en fråga som han skulle svara –Ja, för jag sitter ju… Många av dessa frågande tillsägelser får ofta honom ut balans för på något vis inser han av tonfallet att något är fel men frågan är en vanlig fråga. På många ställen där det finns vuxna som arbetar med barn tror att detta är viset man talar med dem, inte för barn med autism funkar inte detta för de tar det bokstavligt.  Nu är det så att jag till och med kan göra detta fel, men jag försöker verkligen att tänka på detta innan..

Solen är framme idag och sonen fick en chans att åka till leksens dag med en avlösare så jag får tid att fixa till här hemma och ta igen bloggen som vart allt för dåligt uppdaterad…

Kram på er alla där ute var ni nu är och ta hand om varandra

20120611-170426.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s