Semester eller inte, det är den stora frågan…


Vad räknas som semester under sommaren för dig?

Det är klart att jag skulle önska att jag hade en sommarsuga nära oss kanske vid havet och visst önskar jag att vi kunde åka iväg en längre resa till en annan stad men många av oss kan inte detta så varför lägga denna energi på hur det borde vara mer än att så här brukar vi göra..

Jag har inte sedan jag fick barn haft några planer på längre semestrar och sonen har inte kommit till denna slutsats att alla ska ha det, hur är det egentligen med det där med krav, visst kan sonen komma in och fråga (efter att sett en reklam) om vi kan åka till tex. Legoland , jag har aldrig gjort någon grej av det utan bara sagt att vi inte kan åka, anledning har han aldrig fått reda på i hans värld vet han han att vi kanske inte gör allt som andra gör utan vi gör sådant vi gör.

Han tycker om att åka och hälsa på vänner, bada eller bara sova över hos någon kan bli spännande. Visst kan jag som åkt iväg med mina föräldrar varje sommar (då jag var liten) minnas mina somrar hos mormor och hur vi åkte upp till Finlandmed bil lääänge.

 
E på läger

E åker iväg på läger tillsammans med andra barn sedan blir det någon vecka hos mormor sedan mys med mamma med inga måsten 😉

Hur mycket krav sätter vi inte på oss själva att göra det roligt? Var går gränsen för vad som är en semester? Min son tycker det är spännande att vara uppe längre och kanske gå ner och handla glass sent, han tycker det är spännande att veta att efter 20:00 så är vi ute och sparkar boll, för det gör vi inte då det är jobb och skola, han tar det som inte brukar vara till hans semester och jag inser att jag borde se det som han, kanske bara vara och äta glass. Vi kommer att åka till Liseberg en gång till i sommar, vi kanske tar en dagstur till Danmark, paddan kommer det att bli för det gör vi alltid på sommarn, förra året och tre år tillbaka åkte vi på läger som Sveriges Makalösa ordnade, visst det kostade och visst vi fick jobba med mat och sådant, men det var roligt tills E sa att nu räcker det så vi bestämde oss för att inte åka i år 😉

Det är många förutom vi ensamstående som inte kan åka iväg under sommarn, kanske blir det en chock för dem som alltid gjort det, men det finns ingen anledning att dra så snabbt slutsatsen att detta skulle vara fel. Varför skulle det vara fel? Finns det helt plötsligt inget att göra hemma? Utanför dörren, har du tillgång till bil har du all frihet som helst om du har råd att tanka.

Jag kommer ihåg då jag och en annan mamma åkte iväg till Astrid Lindgrens värld efter en natt på campingen så bestämde vi oss för att hitta ett vindskydd vid en sjö och stanna en natt till. Det hade regnat hela tiden under en lång tid men plötsligt hade vi tur och hittade ett som låg perfekt, ungarna hjälpte till att samla kvistar till vår brasa som vi ordnade och där blev det hur mysigt som helst. Äventyrsguiden har tips över dessa i göteborgstrakten här . E talar fortfarande om denna lilla resa vi gjorde och allt efter Astrid Lindgrens värld kostade oss inte mer än själva korven och bensinen.

Nu kanske vi alla inte är utemänniskor men om man har barn (har jag fått lära mig) så måste man göra något som att skita ner sig, för ofta om barnen ser att man inte lägger så mycket energi på hur man ser ut ute i naturen så brukar de efter ett tag slappna av. Nu hade jag turen att åka iväg med en kvinna som kände min son väldigt väl och hennes barn hade vuxit upp med honom och hans olika speciella egenskaper, så vi lät det vara och lät honom och hennes son göra det de ville så länge vi såg dem.

Visst skulle det vara trevligt att få råd att åka iväg tre veckor till ett varmt land igen som vi gjorde 2006, men nu har vi inte råd och jag vet att vi kommer att komma iväg igen någon gång, men jag tänker inte på det så mycket just nu.

För att ta en glass sent (som min son tycker det är redan vid 19) gör en hel dag så tänker inte jag bråka om det 😉

Hur ser din semester ut denna sommarn?

  Semester skapar omöjliga krav för ensamstående föräldrar

Var tredje arbetare stannar hemma på semestern

Kram 20120611-170426.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s