Medicintjat!!!


Debatten igår gick som vanligt in på medicinen och att man drogar ner de med funktionsned sättningen 😦

Det som jag tyckte var tråkigt att det allt ska gå till medicin tjatet 😦

Alla med add/adhd äter inte medicin: Det är som jag läst någonstans :

”Mitt enda handikapp är din okunskap”

För det stämmer, man kan leva med adhd med hjälp av kognitiv behandling och strukturerad omgivning och INTE äta medicin, det är inte så att vi föräldrar springer med lätta steg till apoteket för att hämta ut en medicin där vi sedan ger ungarna med glädje efter att läst biverkningarna i bi packsedeln 😦

Min son har under många år ätit olika mediciner och haft uppehåll med den också, med olika resultat.

Det kvittar om jag ger honom en medicin och slänger in honom i en skolvärld där volymen är för hög, där nästan alla arbeten är i grupp och inte lärarstyrda och nu talar vi om fyran… Jag vet att min son har sådan ambitionsnivå som skulle knäcka den värsta plugghästen men han kan inte nyttja den kapaciteten om han inte får hjälp!!!

Så i stället för att hjälpa honom i klassen ser de till att han får gå ut därifrån och sedan hjälpa honom , och plötsligt slänga in honom för det funkar ju så bra, men då glömmer de att ta med hjälpen in.

I slutändan så ger dessa barn mer än andra barn med sin vilja att försöka, men bara för de inte kan hitta orden i röran i deras huvuden så klassas de som omogna och dumma och för att inte säga jobbiga…

Ett barn med ADHD har en FUNKTIONSNEDSÄTTNING, som vanligt så tar du inte bort blindskriften för de blinda och du slutar inte att tala teckenspråk till en som är döv, men eftersom våra barn ser ut precis som det andra barnet bredvid så är det befogat att inte ge dem den hjälpen de har rätt till. VARFÖR?

Så släpp nu alla det där tjatet om medicinen och börja tala om hur vi ska få dessa unika individer in i ett samhälle som borde veta mer än alla skit som står i kvällstidningarna. Frank Andersson sa något intressant i debatt igår, jag tror det var någon som sagt till honom då han fick sin diagnos: Men det fanns väl inte då du var liten?

Trevlig Fredag på er alla20120518-003442.jpg

 

 

Annonser

En reaktion till “Medicintjat!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s