Hur förklarar jag för min son?


Jag har själv utsatts för hård mobbning i skolan och lever med mina ärr efter det, visst som sagt av allt det onda så lär man sig styrka. Vi vet alla att mentaliteten i folkmobben är ibland svår att hålla sig undan och underskriven här har själv spritt en låt , som bevisar själva uttrycket att falla rätt i ledet inte stolt över det, visst kan man skoja om något men då det går så långt att det är det enda som hela tiden spyrs ut denna förakt som blivit legitim för att personen är känd.

När slutade de att känna(?) för frågar man rakt ut så säger nästan alla att jag bara skojar, men när gränsen blir otydlig så är det blir svårt att se den, så måste väll förnuftet ge sig till känna.

Min son han sticker många i ögonen, han är annorlunda, ser annorlunda ut, många gånger luktar han illa för han har svårt att duscha. Han älskar att sjunga och som tur har han en fin sångröst men han kan också skriksjunga bara för att få synas och då kan jag lova att han får många blickar. Jag vet att min son mobbas han vill inte tala om det men jag slåss för att han ska få en skolgång där jag vet att det han gör också tas i mot av människor som också kan lyssna.

Jag lär min son varje dag att annorlunda är fint och att han får vara precis som han vill vara, han får ha hatt på sig till skolan varje dag och jag slåss för att han ska få ha den i klassrummet om han känner att detta är hans sätt att skydda sig från blickar som han vid denna låga ålder redan vet finns (tyvärr)

 

Så vad ger oss rätten att ge oss på Ranelid, Zlatan Namnet på vår nya prinsessa? Tar upp dessa för mycket av detta har varit på tapet allt för ofta?

Vi börjar med namnet, när kronprinsessan och hennes prins tänkte ut namnet så tror jag att de redan då fick många kommentarer om det, varför ska då både kända och okända bestämma vad en flicka ska heta för att den är kunglig? Så mycket skit för ett namn, varför???

Zlatan: Denna kille från en förort i Malmö som blev en av de världens bästa spelare, ja han är stor i käften men killen har fått slåss i mot mycket under flera år och att han dessutom skriver en bok om sig själv hur vågar han… Hans bok, hans självförtroende, allt är så klart en anledning att skrivas ner om

Ranelid: Killen kan inte sjunga nej men sjöng han? Han blev inröstad till finalen, han blev glad, han glömde etiketten han blev bara glad.. Han har ordets makt han kan den på sina fingrar, han vågar sola, han vågar vara annorlunda, han får man trycka ner i skorna för vem fan tror han att han är???

Eller?

Handen på hjärtat: Svara mig på denna fråga:

Är det så ni vill att era barn ska behandlas då de växer upp, du får vara tyst, inte ha konstigt namn och förhelvete våga inte hoppa över staketet och säga eller göra något som du inte är bra på???

Direkt översatt från Wikipedia

Mobbning (även kränkande särbehandling) innebär att en eller flera personer utsätts för systematiska trakasserier inom en social grupp. Det kan involvera våld eller hot om våld och kan förekomma på exempelvis arbetsplatser, i skolan eller inom militärlivet. En person som mobbar en annan kallas mobbare. Mobbning kan involvera ett eller flera av det som juridiskt benämns misshandel, olaga hot, förolämpning, förtal, övergrepp i rättssak, stöld, skadegörelse, olaga frihetsberövning, ofredande och sexuellt ofredande.

 

Mobbning handlar i många fall om att skaffa sig makt och status.[1] Studier visar att mobbare vanligen har gott självförtroende och begränsad empati (Olweus, 1991). Mobbare trivs med den makt det innebär att kunna kontrollera och trakassera en annan individ. För att uppnå sitt mål behöver mobbarna den tysta massan till hjälp, det vill säga betraktare, som höjer mobbarens status genom att avstå från att ingripa.[2] För att stävja mobbning är det nödvändigt att ingripa mot dem som mobbar. Som ett led i förebyggande arbete är det också önskvärt att få följeslagarna eller betraktarna att reagera och agera, det vill säga sänka toleransen för mobbning.

Typer av mobbning

  • Psykisk mobbning (blickar,      suckar, kommentarer, imitationer (t.ex imitera någons haltande, sätt att      tala, etc), vända ryggen till, inte lyssna på förslag, flytta sig om någon      sätter sig bredvid, resa sig upp och lämna sällskap när någon anländer,      ignorera, utfrysning, ogrundad portning och svartlistning)
  • E-mobbning (rykten via exempelvis      chattprogram eller communityn, förtal via      Internet-sidor, hot via SMS, spridning av bilder och      filmer på till exempel Internet utan      godkännande med mera, trakasserier på forum, bloggar och wikier)
  • Verbal mobbning (rykten, hån, hot, glåpord, öknamn, klotter, nedsättande kommentarer)

Låt oss lägga ner vapnen och kanske se vad i våra egna liv som gör att vi anser oss så mycket bättre.

Kram

Annonser

2 reaktioner till “Hur förklarar jag för min son?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s